01.12.2009. / 15:09

Autor: Totalsport

Povratak osramoćene prvakinje: Marion Jones postaje košarkašica

Osramoćena američka sprinterica Marion Jones planira senzacionalni povratak, ali ne u atletiku, već u košarku koju je igrala tijekom studentskih dana

Marion JonesMarion JonesOsramoćena američka sprinterica Marion Jones planira senzacionalni povratak, ali ne u atletiku, već u košarku koju je igrala tijekom studentskih dana.

Jones posljednjih dana trenira s WNBA ekipom San Antonio Silver Stars i nada se angažmanu u nekom američkom ili europskom klubu u 34. godini života.

Jones je bila najveća zvijezda svjetske atletike i junakinja Olimpijskih igara u Sydneyju na kojima je osvojila tri zlatne i dvije brončane medalje. No, nekoliko godina kasnije je pala na samo dno, završila je u zatvoru i ostala bez svih pet spomenutih odličja.

Nakon što se pojavila sumnja kako je do sportskih visina uzletjela na krilima dopinga, Jones je najprije sve opovrgnula u razgovoru s federalnim istražiteljima, no kasnije se slomila i sve priznala. Zbog laganja istražiteljima šest je mjeseci provela u “prugastoj pidžami” iza zatvorskih rešetaka.

No, očito joj nije bio privlačan miran život sa suprugom, također bivšim sprinterom Obadeleom Thompsonom, te sinom Montyjem, kojeg je rodila nakon kratkotrajne veze s još jednim dopingiranim varalicom Timom Montgomeryjem. Radije je odlučila potražiti novu sreću, ovaj put na košarkaškim parketima.

Od listopada radi individualno s pomoćnim trenerom Silver Starsa Danom Hughesom. Ambicija joj je čim prije zaigrati u Europi, a sljedeće sezone i u WNBA ligi.

- Mislila sam da bi to mogao biti zanimljiv put. Pružit će mi mogućnost da svoju poruku podijelim s mladim ljudima. Bit će to moja druga šansa - rekla je Jones u razgovoru za New York Times.

- Važno je da ljudi znaju da je moguće napraviti pogrešku u životu, ali ostat ćeš upamćen po onome što napraviš nakon te pogreške - filozofski je zaključila Jones koja je prije atletske karijere igrala košarku na sveučilištu North Carolina.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika