01.12.2009. / 15:55

Autor: Totalsport

Rheinische Post: Ivica Olić kao Salihamidžić

Njemački dnevnik Rheinische Post donosi u utorak priču o hrvatskom nogometašu Ivici Oliću kojeg smatra najzaslužnijim za uzlet Bayerna u posljednjih tjedan dana

Ivica OlićIvica OlićNjemački dnevnik Rheinische Post donosi u utorak priču o hrvatskom nogometašu Ivici Oliću kojeg smatra najzaslužnijim za uzlet Bayerna u posljednjih tjedan dana.

“Bayern je nakon pobjede protiv Hannovera s 3 -0 ponovno uzletio. Glavni razlog za to nije nijedna superzvijezda prijelaznog roka nego 'bagatela' Ivica Olić”, piše komentator Denis Canalp.

Novinar podsjeća na Olićeve početke u Marsoniji, neuspješni prvi boravak u inozemstvu, u berlinskoj Herthi, pa povratak kući, nastupe za Zagreb i Dinamo, te novi odlazak u inozemstvo - od moskovskog CSKA-a, preko HSV-a do Bayerna u koji je prešao ovo ljeto bez odštete.

Rheinische Post u Olićevoj priči pronalazi niz dodirnih točaka s još jednim velikim nogometašem koji je nosio Bayernov dres, bivšim bosansko-hercegovačkim reprezentativcem Hasanom Salihamidžićem koji je također došao tiho i ostavio dubok trag.

“I Salihamidžić je prošao isti put, hamburšku rijeku Labu je zamijenio minhenskim Isarom i došao je bez odštete”, piše, među ostalim, Canalp i zaključuje:

“Olić nije klasični strijelac, rijetko igra spektakularno, ali svijetli svojom korisnošću i dinamikom.”

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika