01.12.2009. / 16:30

Autor: Totalsport

Kicker: Magath nezadovoljan Ivanom Rakitićem

Nogometaši Schalkea na visokom su trećem mjestu u Bundesligi, ali posljednjih im tjedana ne ide najbolje. U zadnja su četiri kola uhvatili samo jednu pobjedu

Ivan Rakitić 'na ledu' kod Felixa MagathaIvan Rakitić 'na ledu' kod Felixa MagathaNogometaši Schalkea na visokom su trećem mjestu u Bundesligi, ali posljednjih im tjedana ne ide najbolje. U zadnja su četiri kola uhvatili samo jednu pobjedu.

Sva nemoć momčadi iz Gelsenkirchena na vidjelo je izašla u prošlom kolu u kojem ju je pobijedila Borussia iz Mönchengladbacha (1-0).

Kicker uzroke slabe igre Schalkea vidi u dva razloga - jedan je nedostatak prave “desetke”, odnosno organizatora igre, a drugi...

“Mladići Ivan Rakitić (21), Levan Kenia (19) i Lewis Holtby (19) su ujedinjeni u manjku postojanosti i zato ih trener Felix Magath stalno mijenja.”

Kenia je jedini od svih navedenih veznjaka ove sezone uspio odigrati jednu cijelu utakmicu u Bundesligi. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nastupio je ove sezone devet puta, ali baš je svaki put ili zamijenjen ili je ušao naknadno.

Štoviše, Magath ga je, nezadovoljan njegovom igrom, čak četiri od pet puta koliko je startao zamijenio već nakon prvog poluvremena! Doista je neobično da 21-godišnji igrač tijekom cijele polusezone nije uspio odraditi 90 prvenstvenih minuta u komadu. Stoga i ne čudi Kickerov zaključak:

“Rakitić ne zadovoljava Magathove zahtjeve što se tiče kreacije u sredini terena.”

Vezane vijesti

Rakitić: Da danas biram, opet bih izabrao Hrvatsku

Rakitić: Da danas biram, opet bih izabrao Hrvatsku

- Nisam požalio što sam izabrao Hrvatsku - poručio je Ivan Rakitić u intervjuu za švicarski Blick, dnevni list zemlje u kojoj je rođen i za čiju je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika