01.12.2009. / 17:35

Autor: Totalsport

Abedi Pele: Novi svjetski prvak je afrička momčad

Abedi Pele, nekadašnji 45-godišnji ganski nogometaš, uvjeren je kako će iduće Svjetsko prvenstvo iznjedriti neku afričku momčad kao svjetskog prvaka

Abedi PeleAbedi PeleAbedi Pele, nekadašnji 45-godišnji ganski nogometaš, uvjeren je kako će iduće Svjetsko prvenstvo iznjedriti neku afričku momčad kao svjetskog prvaka.

- Ovo je najbolja, gotovo idealna prilika za neku našu momčad. Naime, poznato je da su samo Brazilci uspjeli slaviti na drugom kontinentu od domaćega. Stvarno mislim da neka afrička momčad ima priliku, sasvim svejedno koja. Ne želim stavljati nikoga u prvi plan - rekao je tri puta najbolji afrički nogometaš (1991., 1992. i 1993. godine).

- Isto tako, mislim da najjače afričke momčadi više ne zaostaju ni za kim na svijetu. U svakom smislu su napredovali, tehničkom i taktičkom, a brojni naši igrači u najboljim europskim momčadima su dokaz toga. Vjerujem da će svi afrički nogometaši biti jako gladni uspjeha narednog ljeta - završio je nekadašnji igrač Lillea, Marseillea, Lyona i Torina.

Kao favoriti iz sjene mnoge kladionice postavljaju njegovu Ganu, te Obalu Bjelokosti.

Vezane vijesti

Zambija dobila finale na penale 8-7, Drogba tragičar

Zambija dobila finale na penale 8-7, Drogba tragičar

Reprezentacija Zambije prvi puta u povijesti osvojila je Afrički kup nacija. Nakon neviđene drame u izvođenju penala, Zambija je pobijedila Obalu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika