01.12.2009. / 18:59

Autor: Totalsport

FIFA logično odbacila Irce kao "33. reprezentaciju"

Na press-konferenciji u Johannesburgu, u ponedjeljak, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter upoznao je novinare s najnovijom inicijativom Irskoga nogometnog saveza

Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke u društvu predsjednika JAR-a Jacoba Zumaa i izvršnog direktora SP 2010. Dannyja JordaanaGlavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke u društvu predsjednika JAR-a Jacoba Zumaa i izvršnog direktora SP 2010. Dannyja JordaanaNa press-konferenciji u Johannesburgu, u ponedjeljak, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter upoznao je novinare s najnovijom inicijativom Irskoga nogometnog saveza.

- Poslali su službeni dopis s pitanjem: možemo li biti 33 nacija na Svjetskom prvenstvu? - obznanio je Švicarac.

Dakako, dan kasnije je FIFA-in Izvršni odbor u istom gradu raspravljao o takvoj ideji, koja bi bila potpuni presedan, te su je logično odbili kao mogućnost.

- Nema šanse da bude više od 32 reprezentacije na jugu Afrike. Bio bi to nonsens - kratko je izvijestio glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke.

FIFA je ranije već odbila prijedlog Iraca o ponavljanju uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Francuza, koju je igranjem rukom neposredno prije izjednačujućeg gola Francuza oskvrnuo Thierry Henry.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika