01.12.2009. / 17:16

Autor: Andrea Belin

Dragan Bjelogrlić snima film o nogometnoj reprezentaciji Jugoslavije

"Montevideo, Bog te video" je nastao na temelju knjige sportskog novinara Vladimira Stankovića koji je kazao za srpski da mu je izuzetno drago što je priča iz njegovog dokumentarnog romana postala podloga filma i serije o srpskim nogometašima

Dragan Bjelogrlić; Foto: BlicDragan Bjelogrlić; Foto: BlicSrpski glumac Dragan Bjelogrlić je pokrenuo jedan veoma zanimljiv projekt pod nazivom "Montevideo, Bog te video".

Riječ je o projektu koji uključuje film u dva dijela, seriju, dokumentarni film, knjigu, monografiju, izložbu i niz pratećih događaja o nastupu nogometne reprezentacije Jugoslavije na prvom Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se održalo u Urugvaju 1930. godine.

Inače, "Montevideo, Bog te video" je nastao na temelju knjige sportskog novinara Vladimira Stankovića koji je kazao za srpski "Blic" da mu je izuzetno drago što je priča iz njegovog dokumentarnog romana postala podloga filma i serije o srpskim nogometašima.

Kada je direktor projekta Zvonimir Šimunec pročitao roman, odmah je došao na ideju da se od njega naprave film i serija.

Vezane vijesti

Ženski sud za bivšu Jugoslaviju

Ženski sud za bivšu Jugoslaviju

„Smatramo da ono što danas živimo jeste direktna posljedica ratova u bivšoj Jugoslaviji”, kaže za DW Marija Perković, aktivistkinja Žena u crnom iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika