01.12.2009. / 22:00

Autor: Totalsport

Beckenbauer: Dungin Brazil ne igra kao Brazil, Španjolci su favoriti SP-a

Velikan njemačkog i svjetskog nogometa Franz Beckenbauer (64) nije birao riječi prilikom opisa igre brazilske nogometne reprezentacije čiji stil pod vodstvom izbornika Dunge ne simpatizira

Pele i Franz BeckenbauerPele i Franz BeckenbauerVelikan njemačkog i svjetskog nogometa Franz Beckenbauer (64) nije birao riječi prilikom opisa igre brazilske nogometne reprezentacije čiji stil pod vodstvom izbornika Dunge ne simpatizira.

Peterostruki svjetski nogometni prvak, reprezentacija Brazila, ponovno će biti jedan od najvećih favorita kada započne Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine. Priznaje to i legendarni nogometaš, jedini koji je uz Brazilca Zagalla kao igrač (1974.) i izbornik (1990.) osvojio SP, no i dodaje:

- Kada se spomene Brazil, u sjećanje mi dolazi reprezentacija koja je 1970. osvojila SP. Igrali su tada Carlos Alberto i Pele napadački nogomet, a u ovoj reprezentaciji igraju sa samo jednim napadačem - Kakom, iza kojega je Robinho. A on može igrati samo u cirkusu, uopće nije timski igrač.

- Ne poznajem ovaj Brazil i ne sviđa mi se način na koji igraju. Dunga je ljut na mene jer to kazujem javno, ali žao mi je. Za mene je Brazil sinonim za napadački nogomet i postizanje golova, a ne momčad u kojoj se napadači kontroliraju. Stoga je moj favorit za naslov Španjolska, najbolja europska, a možda i svjetska momčad u ovom trenutku - kazao je Beckenbauer.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika