02.12.2009. / 08:16

Autor: Nacionalova redakcija

Počeo opći štrajk u Pevecu: Prodajne centre blokiralo 2000 radnika

Prema procjenama sindikata, radnicima se duguje oko 6 milijuna kuna. Stoga su oni, zajedno sa dobavljačima bjelovarske tvrtke odlučili jučer predati Trgovačkom sudu zahtjev za stečaj s preustrojem

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaRadnici nekad uspješne bjelovarske tvrtke Pevec, koja se trenutačno nalazi na rubu propasti, odlučili su jutros započeti sa općim štrajkom. Radnici su na ovaj način krenuli u ispunjavanje svojih prava samo dan nakon što je direktor Peveca Josip Baotić podnio neopozivu ostavku, uz izjavu kako je 'Pevec tipično gospodarenje na hrvatski način'.

Više od 2000 radnika, koliko je zaposleno u Pevecu, krenulo je u štrajk nakon što nisu primili plaće za rujan i listopad. Računi tvrtke su blokirani, a dugovi dobavljačima dosežu milijunske svote.

Prema procjenama sindikata, radnicima se duguje oko 6 milijuna kuna, javlja HTV. Stoga su oni, zajedno sa dobavljačima bjelovarske tvrtke odlučili jučer predati Trgovačkom sudu zahtjev za stečaj s preustrojem.

Podsjetimo, kao glavni razlog odlaska iz Peveca, bivši direktor Baotić je istaknuo činjenicu da nakon mandata od 40 dana, nije uspio 'ništa okrenuti', odnosno postići dogovor s dobavljačima.

"Potpuno mi je nevjerojatno kako je tvrtka Pevec, takva kakva je, bez menadžmenta uspjela narasti na razinu kompanije koja zapošljava 3000 ljudi i ostvaruje tri milijarde kuna prihoda godišnje", rekao je među ostalim jučer Baotić.

Vezane vijesti

Procvat posrnule kompanije: Pevec u stečaju u 2010. godini poslovao s dobiti

Procvat posrnule kompanije: Pevec u stečaju u 2010. godini poslovao s dobiti

Trgovački lanac Pevec uspješno se oporavlja: jedanaest njegovih centara u prošloj je godini ostvarilo prihode od čak 350 milijuna kuna, a ove se… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 02.12.09. 09:59

Dobit će ništa


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika