02.12.2009. / 09:19

Autor: Hina

'Opsada' Afganistana: London poziva saveznike da podrže Obamu

"Sljedeća vitalna etapa bit će konferencija o Afganistanu koja će se održati u Londonu 28. siječnja i na koju su pozvani predstavnici 43 koalicijske zemlje", dodao je Gordon Brown

Britanski premijer Gordon Brown pozvao je u srijedu "sve saveznike da stanu" iza američkog predsjednika Baracka Obame koji je u utorak objavio da će u Afganistan u okviru nove strategije biti poslano još 30.000 vojnika.

"Pozivam sve naše saveznike da podrže strategiju predsjednika Obame. Velika Britanija nastavit će u potpunosti svoju ulogom uvjeravajući ostale zemlje da ponude svoje postrojbe za kampanju u Afganistanu", izjavio je Brown, citiran u priopćenju svojih službi.

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je objavio da će u Afganistan biti poslano još 30.000 vojnika, kao i planove za početak povlačenja tih pojačanja za 18 mjeseci, uvjeravajući skeptičnu američku javnost da njegova nova strategija može dovesti do zaokreta u Afganistanu i "uspješnog završetka rata".

"Sljedeća vitalna etapa bit će konferencija o Afganistanu koja će se održati u Londonu 28. siječnja i na koju su pozvani predstavnici 43 koalicijske zemlje", dodao je Gordon Brown.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika