02.12.2009. / 09:40

Autor: Hina

Odgovornost za napad na ruski vlak preuzeli islamisti s Kavkaza

"27. studenoga posebna skupina za sabotažu aktivirala je eksploziv u vlaku Nevski ekspres na vezi Sankt Peterburg - Moskva koji koriste visoki ruski dužnosnici", objašnjava se u preuzimanju odgovornosti

Kavkaska islamistička skupina vođe čečenskih pobunjenika Dokua Umarova preuzela je odgovornost za napad na ruski vlak Nevski ekspres u kojem je u petak poginulo 27 osoba, objavljeno je u srijedu na Internet stranici bliskoj tom pokretu Kavkazcenter.

"Izjavljujemo da je operacija pripremljena i vođena u okviru niza operacija sabotaže planirane početkom godine na strateška mjesta u Rusiji, po naredbi emira Kavkaskog Emirata Dokua Umarova", piše u pismu koje je Kavkazcenter navodno zaprimio.

"27. studenoga posebna skupina za sabotažu aktivirala je eksploziv u vlaku Nevski ekspres na vezi Sankt Peterburg - Moskva koji koriste visoki ruski dužnosnici", objašnjava se u preuzimanju odgovornosti.

Nevski ekspres je luksuzni vlak. Dvojica ruskih dužnosnika poginula su u atentatu - direktor fonda za hitne rezerve Rosreserv Boris Jevstratikov i nekadašnji senator Sergej Tarasov.

U pismu se obećaje nastavak tog tipa napada dok Rusija "ne prestane sa svojom politikom ubijanja običnih muslimana".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika