02.12.2009. / 12:25

Autor: Totalsport

Ivanišević: Skinite pritisak s Murrayjevih leđa

Engleski mediji iskoristili su činjenicu da se Goran Ivanišević, najbolji hrvatski tenisač svih vremena, ovih dana nalazi u Londonu, pa su s njim napravili niz intervjua

Andy MurrayAndy MurrayEngleski mediji iskoristili su činjenicu da se Goran Ivanišević, najbolji hrvatski tenisač svih vremena, ovih dana nalazi u Londonu, pa su s njim napravili niz intervjua.

Glava tema britanskog tenisa svakako je Andy Murray, a najvažnije pitanje može li on do Grand Slam naslova.

- Mnogo se govori o njegovom osvajanju Grand Slam naslova, ali dajte skinite pritisak s leđa tog dečka. Mlad je, vrijeme radi za njega, nema smisla išta požurivati. Znam kako mu je, i mene je to pratilo kroz karijeru. Bio sam jedini u Top 10 društvu bez osvojenog Grand Slama, ista je stvar sada s Andyjem, ali zaista ne shvaćam svu tu strku oko njega - započeo je Ivanišević.

- Ljudi su mi govorili da sam najbolji tenisač bez Grand Slam naslova, ali nije da se nisam trudio osvojiti ga. Dokazao sam da se strpljenje isplati, a kada sam s 29 godina osvojio Wimbledon osjetio sam veliko olakšanje. Kako bilo, da nisam slušao sve koji su oko mene pričali sigurno ne bih biopod tolikim pritiskom.

- Isto osjeća Andy, a posebno taj pritisak kod njega stvaraju mediji. Naravno, svi bismo ga voljeli vidjeti kako osvaja Grand Slam naslov, a ja mislim da će već sljedeće godine imati veliku šansu za to. Ne vidim niti jedan razlog zbog čega ne bi trijumfirao na Australian Openu, US Openu ili Wimbledonu. Ne vidim ga da slavi u Roland Garrosu, ali na ostala tri bi mogao - dodao je hrvatski tenisač podsjetivši se u razgovoru i na vrijeme kada je nosio ručnike proslavljenim tenisačima, poput, primjerice, Patu Cashu.

- Mislim da sam kao sakupljač loptica u tjedan dana naučio više nego na treninzima kroz mjesece rada. Biti tako blizu Patu mnogo me naučilo. Možda postoji mogućnost da će jedan od sakupljača loptica sljedeće godine jednoga dana biti dio teniske elite, a to je ono što je Velikoj Britaniji potrebno. Andyju je teško jer je jedini, takav pritisak nosio je i Tim (Henman). Očekuje se da odigra dobro svaki puta kada izađe na teren, ali nije to baš tako lako. Da postoji još netko pritisak na njega bio bi manji. No, nije tako i on se s time mora nositi. Mladi moraju prihvatiti priliku koja im se nudi, ne može se sve baciti na Andyjeva leđa i teretiti ga sljedećih deset godina. To nikomu ne donosi ništa dobroga - kazao je Ivanišević, koji se ovih dana nalazi u Londonu kako bi promovirao Barclays Ball Kids i pomogao pronaći sakupljač(ic)e lopti za sljedeće izdanje ATP finala.

Također, u Londonu će Ivanišević nastupiti i na turniru legendi AEGON Masters u Royal Albert Hallu koji započinje 5. prosinca. Zajedno s njime ondje će igrati Pioline, Cash, Rafter, Edberg...

Dodajmo i da je osvajač Wimbledona iz 2001. godine Juana Martina Del Potra apostrofirao kao budućnost tenisa.

- Po meni on može osvojiti sva četiri Grand Slam turnira. Visok je, dobro se kreće, ima sjajan servis i jednako takve udarce forhendom i bekhendom. Zaista mi se sviđa njegova igra.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika