02.12.2009. / 15:20

Autor: Totalsport

Lippi: Messi, Ronaldo i Ibrahimović ne bi našli mjesta u mojoj momčadi

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi vjeruje kako sjajni igrači poput Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića unutar momčadi ne garantiraju uspjeh

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi vjeruje kako sjajni igrači poput Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića unutar momčadi ne garantiraju uspjeh.

Lippijeva je nogometna filozofija da je bolje imati kohezivnu momčad sačinjenu od igrača podjednake popularnosti i kvalitete.

- Za stvaranje pobjedničke momčadi nužno je okupiti skupinu igrača koji imaju skromnosti svoje kvalitete staviti u službu drugih, a ne se ponašati poput fenomena ili primadone - prenosi Lippijevu izjavu La Repubblica.

- Momčadi čija se igra bazira na igračima koji su rođeni talentirani i koji misle da ostali moraju odrađivati njihov dio posla, mogu igrati dobro samo na kratke periode, te one nemaju kontinuiteta. Pogledajte Ibrahimovićevu Švedsku koja se nije kvalificirala na SP. Tada imate Lionela Messija i Argentinu, kao i Cristiana Ronalda i Portugal, reprezentacije koje su se jedva kvalificirale usprkos njihovim igrama - zaključio je izbornik koji je “azzurre” odveo do naslova svjetskih prvaka 2006. u Njemačkoj.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika