02.12.2009. / 10:58

Autor: Hrvoje Šimičević

Umjesto Bjelovara u SAD-u: 'Bill Clinton podržao Dragana Primorca'

Nakon jučerašnjeg pismenog upita i dva telefonska poziva konačno nam je otkriveno da su 'visoki predstavnici političkog vrha SAD-a' s kojim se Primorac sastao

Predsjednički kandidat Dragan Primorac nakratko je odgodio obilazak hrvatskih gradova i općina u sklopu svoje predizborne kampanje, i to zbog 'iznenadnog posjeta SAD-u'. Naime, kako su nas obavijestili iz Primorčeva stožera, bivši HDZ-ovac se u Americi otišao sastati sa bivšim predsjednikom Billom Clintonom i njegovim prijateljima iz aktualne politike.

"Predsjednik Clinton je iskazao veliki interes za stanje u regiji poduprivši Primorčevu ideju o razvoju Hrvatske kao redionalnog lidera i faktora stabilnosti želivši mu tom prilikom puno uspjeha u kampanji", stoji u odgovoru na naš upit, koji smo još jučer, motivirani kratkim priopćenjem na službenoj stranici ovoga kandidata, odaslali na adresu voditelja Primorčeve predsjedničke kampanje. Naime, nas je zanimalo zašto imena američkih političkih moćnika s kojima će se predsjednički kandidat Primorac sastati nisu objavljena, te znači li to da je Primorac možda tamo otišao 'na prepad', odnosno da prije puta baš i nije znao tko su političari s kojima će se sastati.

Na Primorčevoj stranici sve je do jutros stajala kratka obavijest kako je on 'zbog izvanrednog puta SAD-u odgodio posjet Bjelovaru', te kako će se u SAD-u 'sastati sa predstavnicima političkog vrha SAD-a'.

Nakon jučerašnjeg pismenog upita i dva telefonska poziva konačno nam je otkriveno da su 'visoki predstavnici političkog vrha SAD-a' s kojim se Primorac sastao - osim umirovljenog predsjednika - floridski kongresmen Kendrick Meeko te Ernest Green, 'jedan od najvećih boraca za ljudska prava u SAD-u, i najbliži prijatelj obitelji Clinton'.

Da li je Primorac osim dobivanja moralne podrške tijekom posjeta SAD-u priskrbio i poneku donaciju svojoj kampanji, to za sada nije poznato. Taj bi podatak hrvatska javnost obzirom na zakonske okolnosti trebala doznati najmanje 15 dana nakon samih izbora. Naime, taj je datum vremenski rok do kojeg svi kandidati trebaju predati Državnom izbornom povjerenstvu listu svojih donatora.

Vezane vijesti

Kontra Primorcu: Nisu Hrvati već Bosanci i Hercegovci starosjedioci na

Kontra Primorcu: Nisu Hrvati već Bosanci i Hercegovci starosjedioci na Balkanu

Nakon što je dr. Dragan Primorac iznio rezultate svog istraživanja prema kojima većina današnjih stanovnika Hrvatske ne vuče gensko podrijetlo od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika