02.12.2009. / 14:15

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Počela gradnja proizvodno-poslovnog centra tvrtke PharmaS

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uz ostalo je rekao da Pharmasovi pogoni mogu biti novi početak za farmaceutsku industriju u Hrvatskoj

Premijerka Jadranka Kosor položila je kamen temeljac (Foto:Vlada.hr)Premijerka Jadranka Kosor položila je kamen temeljac (Foto:Vlada.hr)Predsjednik Republike Stjepan Mesić i premijerka Jadranka Kosor danas su simbolično položili kamen temeljac kojim je obilježen početak gradnje proizvodno skladišnog i poslovnog centra farmaceutske tvrtke PharmaS u gospodarsko-poslovnoj zoni Mišička u Popovači.

Površina centra je 4.930 četvornih metara uz mogućnost daljnjeg proširenja, a uključuje pogon za proizvodnju generičkih lijekova, skladište, laboratorije kontrole kvalitete te uredske i tehničke prostorije.

Investicija vrijedna 300 milijuna kuna

Predviđeno razdoblje gradnje je 12 do 14 mjeseci. U početku bi u PharmaS-u trebalo raditi 100 ljudi, a ukupna planirana ulaganja u tu tvrtku, u vlasništvu Luke Rajića, u idućih četiri do pet godina trebala bi biti oko 300 milijuna kuna.

Premijerka Jadranka Kosor tom je prilikom ocijenila da Hrvatska polako ali sigurno izlazi iz krize.

U tom kontekstu iznijela je podatke o padu BDP-a u trećem tromjesečju na godišnjoj razini za 5,8 posto, dok je taj pad u drugom kvartalu iznosio 6,3 posto, a u prvom 6,7 posto.

Želja Vlade je, rekla je, da Hrvatska bude među 30 najboljih svjetskih zemalja po pogodnostima za ulaganja.

Izvijestila je da se razmišlja o osnivanju posebnog fonda pri Ministarstvu gospodarstva za tvrtke u poteškoćama koje žele očuvati zaposlenost.

Novi početak farmaceutske industrije u Hrvatskoj

Predsjednica Vlade ocijenila je da investicija gradnje pogona tvrtke PharmaS ima veliki značaj za lokalnu zajednicu, ali i za ukupno hrvatsko gospodarstvo.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uz ostalo je rekao da Pharmasovi pogoni mogu biti novi početak za farmaceutsku industriju u Hrvatskoj.

Ocijenio je da Hrvatska mora proizvoditi za svoje potrebe i za izvoz te da očekuje kako ćemo uskoro dobiti strategiju proizvodnje i stvaranja novih vrijednosti. Budemo li proizvodili neće biti problem sastaviti budžet i financirati državne izdatke, kazao je Mesić.

Luka Rajić rekao je da uz PharmaS razvija još dva projekta od kojih je jedan vezan uz njegovu tvrtku RA-LU koju želi razviti u logističku kompaniju te izgraditi najveći logistički centar u regiji, vjerojatno u Popovači. O drugom projektu, kako je rekao, prerano je govoriti.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika