02.12.2009. / 14:24

Autor: Martina Čizmić

Veliki jubilej: Facebook privukao 350 milijuna korisnika diljem svijeta

Zuckerberg se zahvalio korisnicima što su korištenjem Facebooka omogućili da svijet bude otvoreniji i povezaniji

Mark ZuckerbergMark ZuckerbergSvaki korisnik društvene mreže Facebook na svome je profilu danas mogao pročitati otvoreno pismo osnivača, Marka Zuckerberga, koji se korisnicima odlučio obratiti povodom velikog jubileja - obilježavanjem 350 milijuntog korisnika te mreže.

Zuckerberg je u svome pismu podsjetio koliko se u proteklih pet godina Facebook mijenjao i što su sve on i developeri napravili kako bi korisnici mogli što bolje i ugodnije koristiti Facebook za povezivanje.

Male promjene za bolje povezivanje

Kako su pojedine podmreže na Facebooku dosegle impresivne brojke od više od 50 milijuna članova, poput Kine i Indije, Zuckerberg je najavio promjene unutar strukture Facebooka. Najavio je bolje upravljanje stupnjem privatnosti na tim mrežama, kako bi korisnici mogli točno odrediti koje podatke žele podijeliti sa drugim korisnicima, a koje žele zadržati za sebe.

"Plan je u potpunosti ukloniti regionalne mreže i stvoriti jednostavniji model za kontrolu privatnosti u kojem ćete moći postaviti vidljivost sadržaja ograničenu samo na vaše prijatelje, prijatelje prijatelja ili sve", najavio je Zuckerberg.

Također, poslušali su primjedbe korisnika te će uvesti jednostavnije određivanje stupnja privatnosti, ali i određivanje stupnja privatnosti za svaki podatak posebno.

Upravo zato je najavio da će tijekom sljedećih nekoliko tjedana korisnici morati ponovno postaviti stupanj privatnosti koji će, kao i do sada, moći mijenjati.

Na kraju se zahvaljuje svim korisnicima što su Facebook učinili ovime što je on danas, te što su omogućili da svijet bude otvoreniji i povezaniji.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika