02.12.2009. / 14:41

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Pusić: Ima pomaka u borbi protiv korupcije, ali borba još nije organizirana

"Sama činjenica da je nestalo organizirano prikrivanje takvih afera dovela je do toga da je taj lonac proključao i na licu mjesta se počelo vidjeti što se događa", ocijenila je

Vesna PusićVesna PusićPredsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić izjavila je danas u Osijeku kako ima pomaka u borbi protiv korupcije, ali ta borba još nije organizirana.

Tijekom današnjeg posjeta Osijeku, na zamolbu novinara da prokomentira jučerašnje "pohvale veleposlanika EU-a u Hrvatskoj Paula Vandorena Vladi RH u borbi protiv korupcije", Vesna Pusić je rekla kako - s obzirom na ono što je bilo - ima pomaka. Još nema organizirane borbe protiv korupcije, ali je, istaknula je, "nestalo organizirano prikrivanje".

"Sama činjenica da je nestalo organizirano prikrivanje takvih afera dovela je do toga da je taj lonac proključao i na licu mjesta se počelo vidjeti što se događa", ocijenila je.

Pozitivan pomak

Dodala je kako smatra da u borbi protiv korupcije "postoji pozitivan pomak" iako "ne kao rezultat svjesnog napora vlade da se nešto razotkrije".

Na novinarski upit je li premijerka Jadranka Kosor trebala razriješiti dužnosti ministra Božidara Kalmetu ne čekajući da sam ponudi mandat na raspolaganje, Pusić je odgovorila kako Kalmetina politička odgovornost "svakako postoji" te da je trebao dati ostavku, a ako to ne želi, premijerka ga treba razriješiti.

Treći put da je Kalmeta trebao dati ostavku

Ovo je najmanje treći put da je Kalmeta trebao dati ostavku - prvi put nakon pravomoćne presude njegovu vozaču, a drugi put nakon afera u Hrvatskim željeznicama, rekla je Pusić. Kad je riječ o događajima u Hrvatskim autocestama, poručila je, uopće nema dvojbe o njegovoj političkoj odgovornosti, a je li i kaznena, to trebaju utvrditi državno odvjetništvo i sud.

Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić danas će se u Osijeku sastati s udrugom "Mamme", družiti se s građanima na Trgu slobode te biti na predstavljanju promidžbenih spotova snimljenih za predsjedničke izbore.

Vezane vijesti

'Hrvatska je primjer za regiju'

'Hrvatska je primjer za regiju'

Hrvatska je na putu u Europsku uniju prošla dug i uspješan put reformi i njezin uspjeh može poslužiti kao primjer za druge zemlje regije, rekao je u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 05.12.09. 21:54

"Pusić: Ima pomaka u borbi protiv korupcije, ali borba još nije organizirana" - gluplje izjave ne čuh daaaaavno! Hajd pusičeva i ti proući Bambija - poglavito sekvencu u kojoj tata Zec veli malom Zecu: "Ak nemaš kaj pametnog za reći rađe šuti!"


registracija
29/11/09

Ivis, 05.12.09. 23:09

Aktivirati Goli, za svakoga, koji potkrada "drzavni proracun"!!!
S njima postupati bez milosti. Samo ostro! Nema tu nikakve alternative!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika