02.12.2009. / 15:17

Autor: Martina Čizmić

Google popustio: Izdavači će određivati što će se moći vidjeti na internetu

Google je pristao omogućiti izdavačima ograničavanje besplatnog sadržaja koji će biti dostupan putem pretraživača

Google će omogućiti izdavačima da ograniče dostupnost besplatnog sadržajaGoogle će omogućiti izdavačima da ograniče dostupnost besplatnog sadržajaRupert Murdoch uspio je u svome planu ograničavanja besplatnog medijskog sadržaja na Internetu. Nakon što je optužio Google, najpopularniji svjetski pretraživač interneta, da svojim pretragama omogućuje korisnicima da besplatno pregledavaju medijski sadržaj i zatražio da se za to plate autorska prava, u Googleu su odlučili popustiti.

Kako prenose svjetske agencije, Google je pristao omogućiti izdavačima ograničavanje besplatnog sadržaja koji će biti dostupan putem pretraživača.

Pet tekstova ili videa dnevno, a onda plati

Tako će izdavači ograničiti prikazivanje besplatnog sadržaja na pet tekstova ili video isječaka dnevno. Do sada je pretraga putem Googlea bila neograničena.

"Ukoliko ste korisnik Googlea, to bi moglo značiti da ćete nakon pregledanih pet članaka biti preusmjereni na stranicu za registraciju i pretplatu kod izdavača koji koriste First Click Free. To će omogućiti izdavačima da se fokusiraju na korisnike koji bi mogli biti njihovi pretplatnici", istaknuo je Josh Cohen, Googleov stariji menadžer.

Dodao je kako će sav sadržaj, bez obzira bio on besplatan ili za pretplatnike i dalje biti prikazivan u rezultatima pretraživača. Rangirati će se prema njegovoj popularnosti, a ne prema dostupnosti, ističu u Googleu.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika