02.12.2009. / 16:31

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Zbog pravnih zavrzlama IGH odustao od kupovine Zagrepčanke

U IGH-u podsjećaju da su sa Zagrebačkim holdingom prilikom potpisivanja dodatka (aneksa) kupoprodajnog ugovora, 5. prosinca 2008., dogovorili da će pravni nedostaci biti otklonjeni za godinu dana

Jure RadićJure RadićNakon što se po medijima nagađalo hoće li Jure Radić i Institut IGH ipak isplatiti novac za Zagrepčanku ili će od cijelog posla odustati, odluka je pala u posljednji trenutak. IGH je na stranicama Zagrebačke burze objavio da odustaje od kupnje nekretnina bivše mesne industrije Zagrepčanka u Heinzelovoj ulici u Zagrebu.

U obavijesti o odustajanju kao razlog se navodi neotklanjanje pravnih nedostataka na nekretninama koje su predmet kupoprodaje, koji su postojali i bili evidentirani pri zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu u trenutku zaključenja ugovora o kupoprodaji i njegova dodatka.

Odustali u zadnji čas

IGH je odustao od te kupnje temeljem ugovorenog prava na odustajanje prije roka za isplatu kupoprodajne cijene.

U IGH-u podsjećaju da su sa Zagrebačkim holdingom prilikom potpisivanja dodatka (aneksa) kupoprodajnog ugovora, 5. prosinca 2008., dogovorili da će pravni nedostaci biti otklonjeni za godinu dana.

"Kako se to nije dogodilo, procijenili smo da je bolje odustati", kažu u IGH-u.

Zagrebački holding i IGH potpisali su ugovor o kupoprodaji polovice idealnog dijela zemljišta bivše mesne industrije Zagrepčanka 22. listopada prošle godine. Po tom bi ugovoru, Holding i IGH postali ravnopravni vlasnici zemljišta i partneri u gradnji i korištenju objekata na toj lokaciji.

IGH je platio samo 10 posto ugovorene cijene

Riječ je o zemljištu u Heinzelovoj ulici površine 100 tisuća metara kvadratnih koje je 2001. Grad Zagreb otkupio za 113 milijuna kuna.

Uprava Holdinga je sredinom 2008. godine odlučila prodati polovicu idealnog dijela Zagrepčanke te je raspisan natječaj na kojem je pobijedio IGH ponudivši 45,6 milijuna eura.

Nakon sklapanja ugovora o kupoprodaji uslijedilo je potpisivanje njegova dodatka (aneksa) po kojemu se IGH obvezuje u roku od 30 dana uplatiti Holdingu deset posto ugovorene cijene od 45,6 milijuna eura, a ostatak najkasnije u roku od godine dana.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika