02.12.2009. / 17:20

Autor: Hina

Biskupi odlučili odvojiti 18,5 milijuna kuna za prevladavanje krize

Novac će se usmjeriti prema onima kojima je u ovim kriznim vremenima najpotrebniji

HBK je odlučila izdvojiti novac za prevladavanje krizeHBK je odlučila izdvojiti novac za prevladavanje krizeHrvatska biskupska konferencija (HBK) u aktualnoj gospodarskoj situaciji odlučila je, nakon konzultacija sa Svetom Stolicom i u dogovoru s ministarstvom financija i hrvatskom vladom, od sredstava predviđenih proračunom za 2010. svotom od 18,5 milijuna kuna pridonijeti prevladavanju krize, izvijestio je danas Tiskovni ured.

Katolička crkva u Hrvatskoj svake godine dobiva određen iznos iz državnog proračuna u skladu s međunarodnim ugovorom o gospodarskim pitanjima između Svete Stolice i Republike Hrvatske od 9. listopada 1998. Njime se priznaje općedruštveno vrijedan rad Katoličke crkve u službi građana na kulturnom, odgojnom, društvenom i etičkom polju.

"I do sada je Crkva velik dio sredstava dobivenih iz državnog proračuna izdvajala za karitativne svrhe. To će činiti i ubuduće te će preko svojih Caritasa nastaviti pomagati i biti blizu upravo onima koji su u ovom kriznom vremenu najpotrebitiji pomoći", navodi se u priopćenju tajništva HBK.

Vezane vijesti

'Jovanović krši Ugovor sa Svetom Stolicom'

'Jovanović krši Ugovor sa Svetom Stolicom'

Izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK), na kojem su se biskupi osvrnuli na kršenje Ugovora između Svete Stolice i… Više

Komentari

registracija
25/10/09

sunce55, 02.12.09. 22:00

KAKVI DOBROTVORI. Pa to su ionako nama uzeli.
Ja se isto tako odričem 1 mln kuna, nisam ih
zaradila, ali ga vama poklanjam.
Stvarno sam jako dobra osoba, zar ne mislite tako?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika