02.12.2009. / 19:30

Autor: Totalsport

Moggi: Calciopoli ne postoji, to je izmišljotina

Bivši Juventusov direktor Luciano Moggi tvrdi da ''operacija Calciopoli'' zapravo nije niti postojala, te da se radi samo o jednoj velikoj izmišljotini

Luciano MoggiLuciano MoggiBivši Juventusov direktor Luciano Moggi tvrdi da ''operacija Calciopoli'' zapravo nije niti postojala, te da se radi samo o jednoj velikoj izmišljotini.

Više od tri godine nakon izbijanja afere Calciopoli, odnosno skandala koji je 2006. godine potresao talijanski nogomet, afere namještanja rezultata u talijanskoj Serie A, Luciano Moggi je o svemu javno progovorio, tvrdeći da se radi o izmišljotini!

- Što je Calciopoli? To je proces sudačkih pogrešaka koje su oduvijek postojale i uvijek će ih i biti. Calciopoli, zapravo, ne postoji! On egzistira samo u razmišljanjima ljudi koji su ga izmislili i izašli s određenim stvarima u javnost. Juventus je na suđenju u Torinu bio oslobođen optužbi od bilo kakvog prekršaja. To sve govori. Calciopoli je stvoren jer klub nije stao u našu obranu - tvrdi Moggi, koji odslužuje petogodišnju suspenziju obnašanja bilo kakvih dužnosti u nogometu, koju mu je izrekao Taliajnski nogometni savez, jer je bio označen kao ''alfa i omega'' operacije Calicopoli.

Luciano Moggi, Antonio Giraudo i Roberto Bettega prošlog su tjedna na redovnom sudu u Torinu oslobođeni optužbi za nezakonito obavljanje nogometnih transfera. Trojicu bivših čelnika torinskog Juventusa tužiteljstvo je teretilo za falsificiranje računa, utaju poreza i sportsku prevaru. Sudac Dante Gibinel presudio je da su optuženici nevini zbog pomanjkanja dokaza.

Tužiteljstvo je za bivšeg Juveova predsjednika Girauda, odnosno direktora Moggija, tražilo trogodišnju zatvorsku kaznu, a za sportskog direktora Bettegu dvogodišnju.

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika