02.12.2009. / 20:00

Autor: Totalsport

FIFA: Sustav nositelja nije kazna Francuskoj!

Glavni tajnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jerome Valcke tvrdi da Francuska nije kažnjena zbog ''Henryjevog rukometa'' činjenicom da nije uvrštena u prvu jakosnu skupinu nositelja za ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo

Steven Pianaar i Jerome ValckeSteven Pianaar i Jerome ValckeGlavni tajnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jerome Valcke tvrdi da Francuska nije kažnjena zbog ''Henryjevog rukometa'' činjenicom da nije uvrštena u prvu jakosnu skupinu nositelja za ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo.

Na iznenađenje mnogih, francuska reprezentacija nije uvrštena među prvih osam nositelja za ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine, koji će biti održan u petak.

Činjenica da je Francuska tek u drugom bubnju nije kažnjavanje ''tricolora'' zbog neregularnog pogotka koji su postigli u uzvratnoj dokvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Irske na Stade de Franceu, nakon igranja rukom Thierryja Henryja. Tako tvrdi Jerome Valcke.

- U prošlosti smo sustav nositelja postavljali kombinacijom plasmana na našoj rang ljestvici i rezultata na prethodnim izdanjima Svjetskih prvenstava. Ovoga puta smo smatrali da je renking u listopadu najmjerodavnija stavka u određivanju nositelja. Da smo koristili plasman na rang ljestvici u studenome, tada bi u prednost gurnuli reprezentacije koje su bile uspješne u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, jer su imale više odigranih utakmica od onih koje nisu igrale play-off, a to bi bilo nepravedno - objasnio je Valcke.

Da je FIFA kao kriterij za određivanje nositelja koristila rang-ljestvicu u studenome, Francuska i Portugal bili bi uvršteni u prvu jakosnu skupinu nositelja, a u njoj se ne bi našlo mjesta za Argentinu i Englesku.


Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika