02.12.2009. / 18:50

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Tuđman: Treba zaštiti hrvatska brodogradilišta jer ih EU želi zatvoriti

Tuđman se zauzeo za izmjene izbornog zakona u kojem bi, po njegovim zamislima, trebalo biti propisano utemeljenje 100 izbornih jedinica, a iz svake bi bio biran po jedan zastupnik u Hrvatski sabor

Miroslav TuđmanMiroslav Tuđman"Glavni je interes EU-a prenamijeniti ili zatvoriti hrvatska brodogradilišta kako ona ne bi bila konkurencija onima u EU", rekao je danas tijekom posjeta Rijeci predsjednički kandidat Miroslav Tuđman. Dodao je kako bi upravo o tome trebalo voditi računa prilikom pregovora o pristupanju EU.

"Hrvatskoj kao pomorskoj zemlji brodogradnja je važna i zbog 26.000 pomoraca koji plove uglavnom na stranim brodovima", ponovio je Tuđman. Naveo je da je potrebno promijeniti politiku prema EU, s članicama razgovarati kao s partnerima te da ulazak u EU ne bude cilj nego sredstvo za ostvaranje nacionalnih interesa.

Tuđman se zauzeo za izmjene izbornog zakona u kojem bi, po njegovim zamislima, trebalo biti propisano utemeljenje 100 izbornih jedinica, a iz svake bi bio biran po jedan zastupnik u Hrvatski sabor. Tako bi zastupnici bili izravno odgovorni svojim biračima. Tuđman smatra da je nužno vratiti saborski županijski dom koji bi pospješio ravnomjerniji regionalni razvoj zemlje.

Ponovio je kako javni mediji forsiraju tri do četiri kandidata koji nastavljaju kontinuitet Ivice Račana, Ive Sanadera ili Stjepana Mesića, a da su svi ostali zanemareni.

"Neću biti kontinuitet ni Mesićev ni Sanaderov", rekao je Tuđman.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 02.12.09. 19:31

Sad ste se javili u tijeku kampanje štovani g.Tuđmane za brodogradilišta?? Moje predviđanje je da su naša brodogradilišta otpočetka žrtvovana,isto kao što će sudbina zadesiti i naše vojnike u sotonskom loncu zvanom Afganistan.


registracija
15/3/08

Sandzo, 03.12.09. 09:39

kakav je ovo lik, kao da je utekao iz Alan Forda..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika