02.12.2009. / 23:06

Autor: Totalsport

EL, skupina I: Benfica i Everton idu dalje

Posljednje kolo skupine I Europa lige neće imati veliki rezultatski značaj. Naime, nakon ove se srijede saznalo da dalje idu Benfica i Everton

Peixoto, Coentrao i SaviolaPeixoto, Coentrao i SaviolaPosljednje kolo skupine I Europa lige neće imati veliki rezultatski značaj. Naime, nakon ove se srijede saznalo da dalje idu Benfica i Everton.

Benfica je do najboljih 32 u ovom natjecanju došla pobjedom kod bjeloruskog BATE Borisova 2-1, dok je Everton trijumfirao u Ateni kod AEK-a 1-0.

U Minsku je frcalo na sve strane, domaćin je imao 14, a gosti 11 udaraca prema suparničkim vratima, no na kraju su samo precizni bili gostujući nogometaši. Javier Saviola i Fabio Coentrao su zabili za vodstvo 2-0, a potom je također igrač portugalske momčadi (Luiz) svladao svog vratara za 2-1.

Zbilo se to u 69. minuti, no nastojanja domaćina u zadnjih dvadeset minuta nisu im donijeli trenutak za radost.

Everton je prvi i jedini pogodak u Ateni zabio već u 6. minuti. Na sjajnu asistenciju Joa strijelac je bio ruski nogometaš Biljaletdinov. Dušan Bajević, trener AEK-a, je iznenadio ostavivši čak pet standardnih igrača iz prve momčadi na klupi, pa ne čudi što je Everton relativno lagano zadržao vodstvo i krucijalna tri boda za prolaz dalje.

Europa liga, skupina I, 5. kolo:

BATE Borisov - Benfica 1-2 (Luiz 69-ag / Saviola 47, Coentrao 63)

AEK Atena - Everton 0-1 (Biljaletdinov 6)

Ljestvica:

1. Benfica 5 4 0 1 11-2 12

2. Everton 5 3 0 2 7-8 9

3. BATE Borisov 5 1 1 3 6-9 4

4. AEK Atena 5 1 1 3 4-9 4

Vezane vijesti

Lampard: Vjerujemo da možemo pobijediti Barcelonu

Lampard: Vjerujemo da možemo pobijediti Barcelonu

Nogometaši Chelseaja s ukupnih su 3-1 u četvrtfinalu Lige prvaka prošli zapreku zvanu Benfica i plasirali se u polufinale u kojem će odmjeriti snage… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika