02.12.2009. / 23:12

Autor: Totalsport

EL, skupina C: HSV pobijedio Rapida, Petrić igrao petnaest minuta

Iz skupine C Europa lige u šesnaestinu finala su se plasirali Hamburg i Hapoel iz Tel Aviva, a povratak na travnjake je upisao Mladen Petrić

Marcell JansenMarcell JansenIz skupine C Europa lige u šesnaestinu finala su se plasirali Hamburg i Hapoel iz Tel Aviva, a povratak na travnjake je upisao Mladen Petrić.

Hrvatski reprezentativac nije igrao osam tjedana zbog ozljede gležnja desne noge, no oporavak i rehabilitacija su prošli, te se u domaćoj utakmici protiv bečkog Rapida našao na klupi za pričuve.

Trener Bruno Labbadia ga je ubacio u igru u 76. minuti umjesto Berga. Aktivno i beskompromisno je Petrić odigrao i ulazio u duele, što govori o zaliječenosti ozljede, te spremnosti za težak bundesligaški ritam.

Hamburgu je trebala pobjeda za osiguravanje prolaza, a do nje su došli s dva bljeska početkom drugog dijela. Prvo je Marcell Jansen postigao pogodak u 47. minuti, a u 53. je Bečanima san o mogućem igranju u šesnaestini finala oduzeo mladi švedski napadač Marcus Berg.

Nikica Jelavić je igrao cijelu utakmicu za Rapid, ali kao i ostali kod gostiju nije uspio svladati Rosta.

U drugom ogledu je Celtic pobijedio Hapoel 2-0. Potpuno su mogli slaviti gosti jer su izborili prolaz dalje, ali zadovoljni su mogli biti i domaći igrači jer su ipak upisali prvu pobjedu u skupini. Najljepši trenutak utakmice bio je drugi pogodak domaćina, kada je Robson pravom "bombom" iz slobodnog udarca rasparao izraelsku mrežu.

Europa liga, skupina C, 5. kolo:

Hamburg - Rapid 2-0 (Jansen 47, Berg 53)

Celtic - Hapoel 2-0 (Samaras 22, Robson 68)

Ljestvica:

1. Hamburg 5 3 1 1 7-5 10

2. Hapoel 5 3 0 2 12-8 9

3. Celtic 5 1 2 2 4-4 5

4. Rapid 5 1 1 3 5-11 4

Vezane vijesti

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

U razgovoru za Evertontv napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić izrazio je optimizam i vjeru da zajedno sa suigračima na Euru može… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika