02.12.2009. / 23:22

Autor: Totalsport

Dinamo pobjedom u Bruxellesu zadržao šansu za europsko proljeće

Nogometaši Dinama pobijedili su u Bruxellesu domaći Anderlecht s 1-0 u 5. kolu A skupine Lige prvaka, čime je zadržao izglede za plasman u nokaut fazu

Miroslav Slepička donio je pobjedu DinamuMiroslav Slepička donio je pobjedu DinamuNogometaši Dinama pobijedili su u Bruxellesu domaći Anderlecht s 1-0 u 5. kolu A skupine Lige prvaka, čime je zadržao izglede za plasman u nokaut fazu.

U drugoj utakmici skupine, Ajax je u gostima svladao Timişoaru s 2-1, pa su ''kopljanici'' s 11 bodova na prvom mjestu ljestvice sigurni za plasman u šesnaestinu finala. Anderlech je drugi s 8 bodova, a Dinamo je na trećem mjestu sa 6 bodova. Rumunjski predstavnik je ostao na 2 boda i nema izgleda za daljnje natjecanje.

Računica uoči zadnjeg kola je jasna. Dinamu je potrebna pobjeda u Zagrebu protiv Timişoare, te pobjeda Ajaxa u Amsterdamu protiv Anderlechta. To je jedini scenarij koji ''plave'' vodi među 32 najbolje momčadi u ovom natjecanju.

Dinamo je najbolje dionice u Bruxellesu prikazao na početku i na kraju utakmice. Na samom početku je Slepička imao dobru priliku koju nije iskoristio, ali je bio na pravom mjestu, kada je na odlično ubacivanje Tomečaka s lijeve strane iz blizine glavom pogodio mrežu domaćeg vratara Prota u 58. minuti.

Domaći nogometaši imali su nekoliko dobrih prilika, ali je Dinamov vratar Tomo Butina imao odličnu večer, te je sjajnim obranama spašavao svoju momčad.

Nevjerojatnu priliku u 92. minuti je promašio Vrdoljak. Nakon kornera s lijeve strane lopta mu je stigla na samo dva metra od gola Anderlechta, ali nije pogodio. Malo kasnije dobru šansu imao je i Badelj, ali je tukao ravno u vratara Prota.

Na kraju, Anderlechtovi igrači uputili su 13 udaraca na gol, Dinamovi tek jedan manje.

Ajax je u Temišvaru svladao Timişoaru 2-1, iako su domaćini poveli već u drugoj minuti golom Goge. No, Suarez je u 8. izjednačio na 1-1, a u 46. je Pantelić postigao pogodak za vodstvo Ajaxa.

''Kopljanici'' su mogli pobjediti i puno uvjerljivije, ali Suarez nije iskoristio čak dva penala!

Domaćini su kraj utakmice dočekali s dvojicom igrača manje. U 50. minuti bio je isključen Bonfim, a u 62. minuti i vratar Pantilimon.

Europa liga, 5. kolo skupine A:

Anderlecht - Dinamo 0-1 (Slepička 58)

Timişoara Ajax 1-2 (Goga 2 / Suarez 8, Pantelić 46)

Ljestvica:

1. Ajax 5 3 2 0 7-3 11

2. Anderlecht 5 2 2 1 6-3 8

3. Dinamo 5 2 0 3 5-6 6

4. Timişoara 5 0 2 3 2-8 2

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika