02.12.2009. / 23:25

Autor: Totalsport

EL, skupina B: Zamršena situacija na vrhu ljestvice

Prije posljednjeg kola skupine B Europa lige na vrhu ljestvice je zamršena situacija. Valencia, Lille i Genoa se bore za prva dva mjesta

Juan Mata i David VillaJuan Mata i David VillaPrije posljednjeg kola skupine B Europa lige na vrhu ljestvice je zamršena situacija. Valencia, Lille i Genoa se bore za prva dva mjesta.

Jedini koji su u srijedu mogli osigurati prolaz bili su nogometaši francuskog Lillea. No, oni su se loše snašli na Mestalli, te ih je Valencia pobijedila 3-1. Treba reći kako je domaća momčad igrala bez ozlijeđenog reprezentativnog veznjaka Davida Silve, ali i najboljeg strijelca Davida Ville.

Unatoč tome, lako su došli do tri boda koja su ih lansirala na prvo mjesto ljestvice (devet bodova). Joaquin je zabio dva, a Mata jedan pogodak, dok je za Lille tek smanjio u samoj završnici Chedjou.

Lille je tako ostao na sedam bodova, a nakon 0-0 u Pragu kod Slavije isti broj bodova ima i talijanska Genoa. Hrvatski nogometaš Ivan Jurić je igrao do 52. minute kada ga je zamijenio Criscito. Kako se bližio kraj utakmice tako je Genoa bivala sve opasnija, no ipak nisu uspjeli slomiti domaćina čime su došli do prvog remija u skupini.

U zadnjem kolu sve u svojim rukama drži Lille jer na domaćem terenu dočekuje nemotiviranu Slaviju. Pobjedom bi se Lille plasirao dalje, dok će u međusobnom ogledu Genoa i Valencia odlučivati o prolazu. Španjolcima će biti dovoljan i remi u tom ogledu.

Europa liga, skupina B, 5. kolo:

Valencia - Lille 3-1 (Joaquin 3, 32, Mata 53 / Chedjou 90)

Slavia Prag - Genoa 0-0

Ljestvica:

1. Valencia 5 2 3 0 10-7 9

2. Lille 5 2 1 2 12-8 7

3. Genoa 5 2 1 2 7-8 7

4. Slavia Prag 5 0 3 2 4-10 3

Vezane vijesti

EURO: Njemačka slavila na startu

EURO: Njemačka slavila na startu

U utakmici 1. kola skupine B na EURU Njemačka je u Lavovu svladala Portugal sa 1-0 (0-0), a pobjednički gol zabio je Gomez (72). Njemačka je ulogu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika