02.12.2009. / 23:50

Autor: Ana Smrečki

Jurica zna kako se troši državni novac: Kockanje u Vegasu i skijanje u Aspenu

Nakon što je cijeli slučaj izašao u javnost, Jurica je na opustošene hrvatske račune u Americi uplatio 141.000 dolara, odnosno onoliko koliko je potrošio

Neven JuricaNeven JuricaOtpetljava se klupko u slučaju našeg veleposlanika u SAD-u Nevena Jurice. Ministarstvo vanjskih poslova, kako smo vas već izvještavali, USKOK-u je podnijelo kaznenu prijavu protiv Jurice. Iako je istraga zbog enormnih troškova koji se kreću u stotinama tisućama dolara pokrenuta još ljetos, tek je prije nekoliko dana podignuta optužnica za zloporabu položaja i ovlasti.

Kako piše Večernji list, krajem prošle godine, Uprava za financijsko-materijalne poslove Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija suočila se s neopravdanim troškovima napravljenih na računima i kreditnim karticama veleposlanstva u Washingtonu i Stalnoj misiji pri UN-u u New Yorku. Nakon dublje analize, došlo se do ukupnog iznosa od čak 141.000 dolara. Ta je cifra, ipak bila neobranjiva, jer nije postojalo nikakvo pokriće za njih.

Uz Juricu i njegova tajnica Korana Došen

Nakon što je cijeli slučaj izašao u javnost, Jurica je na opustošene hrvatske račune u Americi uplatio 141.000 dolara, odnosno onoliko koliko je potrošio. Očito uzalud, budući da je resorni ministar Gordan Jandroković USKOK-u već podnio kaznenu prijavu.

No, u cijeloj priči nije samo Jurica. Uz njega se nalazi i njegova tajnica Korana Došen, koja je zbog skandala zajedno s njim povučena u Zagreb. Ona je cijelu situaciju pokušala pravdati gomilom računa. No, oni su samo produbili sumnje. Otkrilo se da je Jurica kupoavao skupocjene parfeme, a s tajnicom Došen čak je viđan u kockarnicama Las Vegasa, na skijalištu u Aspenu, a navodno čak i u Meksiku.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 03.12.09. 09:33

Krasna bruka i sramota.I to još veleposlanik u SAD-u.Samo tako nastavite dalje gospodo u Vladi.Onda se nemojte ničemu čuditi na izborima.Previše je već toga.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 03.12.09. 14:10

Na toga Juricu je vec davno predsjednik Mesic upirao prstom,ali nista se nije uradilo.Netko ga je dobro zasticivao,sto jos necemo doziviti od toga HDZ-a?Zaista postavlja se pitanje:Dali su Hrvati toliki lopovi kad ih vec njihovi predstavnici tako sramotno predstavljaju?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika