03.12.2009. / 10:59

Autor: Hina

Produbljivanje veza: Mitsubishi potvrdio pregovore s Peugeotom

Mitsubishi se nada udahnuti novi život posrnulom poslovanju na temelju kapitalnog ulaganja Peugeota

Mitsubishi i Peugeot žele ojačati suradnju (Foto:Reuters)Mitsubishi i Peugeot žele ojačati suradnju (Foto:Reuters)Japanski proizvođač automobila Mitsubishi Motors Corp potvrdio je u četvrtak da s francuskim PSA Peugeot Citroenom pregovara o produbljivanju veza između te dvije kompanije.

"Razgovaramo o tome možemo li dodatno učvrstiti svoj odnos. Kapitalno povezivanje je jedna od mnogih opcija o kojima razmišljamo", kazao je Yuki Murata, glasnogovornik Mitsubishija.

Kako prenosi novinska agencija Kyodo News pozivajući se na neimenovane izvore, Peugeot planira uložiti milijarde jena u Mitsubishi Motors Corp kako bi postao njegov najveći dioničar.

Peugeot planira uložiti 3,4 milijardi dolara u Mitsubishi

Gospodarski dnevnik Nikkei izvijestio je da Peugeot planira uložiti do 300 milijardi jena (3,4 milijarde dolara) za kupnju 30 do 50 posto udjela u Mitsubishiju.

Mitsubishi se nada udahnuti novi život posrnulom poslovanju na temelju kapitalnog ulaganja Peugeota, drugog po veličini europskog proizvođača automobila. Francuska kompanija želi pak iskoristiti Mitsubishijevu ekspertizu na području proizvodnje električnih vozila i drugih zelenih tehnologija, prenosi Kyodo.

Prema Nikkeiju, dvije kompanije razmišljaju o zajedničkom razvoju ekološki prihvatljivih vozila.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika