03.12.2009. / 11:32

Autor: Ana Smrečki

Kalmeta: Borbu protiv korupcije započeo Sanader, ne Kosor

"I bivša Vlada stvarala je snažan okvir za borbu protiv korupcije na svim razinama. Premijerka Kosor snažno potiče i podupire borbu protiv korupcije i maksimalno je angažirana u tome. No, važni koraci u tom smjeru počeli su još za vrijeme Ive Sanadera"

Premijerka Jadranka KosorPremijerka Jadranka KosorPosljednja istraživanja o rejtingu premijerke Kosor pokazuju da ona uživa potporu javnosti više nego njezin prethodnik Ivo Sanader. Za pozitivniju sliku u javnosti zaslužna su posljednja događanja, odnosno uvođenje reda u državna poduzeća i uhićenja u HAC-u i Podravci. Svjesna je toga i sama premijerka.

"Najnovija istraživanja pokazuju da je HDZ u posljednjih nekoliko mjeseci znatno ojačao, ali i da građani podupiru sve poteze Vlade. Nitko ne može biti prvi i odlučniji u borbi protiv korupcije od stranke koja je na čelu koalicijske Vlade i to je preduvjet i za pripreme za sljedeće parlamentarne izbore. Stoga, prvom HDZ-u mora biti u interesu da se aktualne afere završe", pojasnila je Kosor.

'Sanader zaslužan za borbu protiv korupcije, a ne Kosor'

A baš u kontekstu korupcije, stigle se u i nove reakcije ministra Kalmete. U posljednjem intervjuu koji je dao za Globus staje u obranu bivšeg šefa, Ive Sanadera. "I bivša Vlada stvarala je snažan okvir za borbu protiv korupcije na svim razinama. Premijerka Kosor snažno potiče i podupire borbu protiv korupcije i maksimalno je angažirana u tome. No, važni koraci u tom smjeru počeli su još za vrijeme Ive Sanadera", tvrdi Kalmeta.Ivo Sanader, Luka Bebić i Božidar KlametaIvo Sanader, Luka Bebić i Božidar Klameta

Pritom, pojašnjava da premijerka Kosor samo provodi ono što je Sanader omogućio i započeo. "Niz zakona donijela je bivša Vlada. Ovo je sada realizacija", nije mogao biti jasniji Kalmeta.

Kalmeta indirektno upozorava Kosor da ga 'nesmije dirati'

No, sugovornici bliski premijerki Kosor iznenađeni su ministrovim posljednjim izjavama. Smatraju da Kalmeta njima osorava zasluge premijerke Kosor za borbu protiv korupcije, piše Jutarnji list. Također, taj njegov stav pojašnjavaju kao otvoreni napad na nju, ali i kao upozorenje da ga ne smije dirati zbog afera u HAC-u. "Da, baš je Sanader počeo borbu protiv korupcije, možete misliti", kaže anonimni HDZ-ovac.

Jadranka Kosor i Darko MilinovićJadranka Kosor i Darko MilinovićSada se postavlja pitanje, kakvi su stvarni odnosi u Banskim dvorima. Činjenica je da su ministri u Vladi, Sanaderovi ljudi. Jutarnji list otkriva kako Kosor nema prijatelja među svojim timom, s većinom kolega je na ', vi', s ni jednim od njih se ne druži u slobodno vrijeme ili pije kavu. Najbolji odnosi, pritom su zabilježeni su koalicijskim partnerima, a navodno najviše ima povjerenja u šefa HSS-a Friščića. Kako tvrde mediji, Kosor najmanje ima povjerenja u ministra Milinovića i Biancu Matković, a najviše poštuje Marinu Matulović-Dropulić.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
18/11/09

canned, 03.12.09. 14:15

Djetešce polupalo lončiće pa zaziva taticu da ga spasi.


registracija
15/11/06

rimaz, 03.12.09. 14:28

Ni ovo mu neće pomoći jer će njegova nejaka djeca zatražiti da im tata da ostavku, još u toku idućeg tjedna.


registracija
27/7/09

verina, 04.12.09. 13:10

Ma, kako se usuđuje od svih nas raditi budale!?? Bolje neka šuti ...
Ana: ne kaže se "s ni jednim", nego "ni s jednim"!


registracija
8/7/09

bankar, 04.12.09. 15:01

hahah


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 04.12.09. 16:09

Zaboravio je kad ga je "Ljubitelj skupih satova " izvukao iz ralja jednog Pasalica.Sve su to bivsi Pasalicevi sljedbenici.Suker,Kalmeta,Hebrang,Lokin,Ljubo,i t.d. i t.d.


registracija
29/11/09

Ivis, 04.12.09. 23:25

Imamo "novi biser". Bozo nam je maximani frajer. On i Sanader, glavni antikorupcijski "okvir"....... Stvarno! Za koga nas, on ima? Sve ih odvesti na GOLI, da bi pripremili nastambe za nadolazece prijatelje (svoje)....


registracija
6/11/09

zarapoliglot, 05.12.09. 18:44

O čemi mi to ..Sanader počeo borbu protiv korupcije pa on je skupa sa Bandićem "tata" korupcije u lijepoj našoj.
Jadranka svaka ti čast ...drži se i naprijed


registracija
25/10/09

sunce55, 06.12.09. 10:53

Očito se vidi da premijerka nema svoje ljude.
Na žalost, još je previše Smranaderovih ljudi u
Vladi.
Zaista ne volim stranku HDZ-a, ali gđi Kosor dajem
punu podršku, neka makne sve te nedodirljive, korumpirane ministre.
Evo što su pametne žene, Samo naprijed.


registracija
24/11/09

friz, 08.12.09. 08:41

Podršku u borbi protiv kriminala i korupcije sigurno ima J.Kosor i to 99%građana.Sanaderi,Polančeci,Kalmete,Vukelići,Rončevići imaju podršku građana da budu dulje vremena smješteni u Remetincu i da im se konfiscira sva imovina,a crnim slovima će ući u povijest kao veleizdajice svoga naroda..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika