03.12.2009. / 11:45

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Umirovljenici se ujedinili i pozvali Mesića da im se pridruži nakon mandata

Lazar Grujić, koordinator toga bloka, rekao je kako im je cilj omogućiti da umirovljenici dočekaju pravednu raspodjelu bogatstva i da odlaskom u mirovinu ne postaju socijalni slučajevi

Zlatko Klarić iz ASHZlatko Klarić iz ASHKoalicijski sporazum o udruživanju šest umirovljeničkih stranaka u Blok "Umirovljenici zajedno" potpisan je danas radi zajedničkog nastupa na idućim parlamentarnim izborima i zaštite interesa svih umirovljenika.

Sporazum su potpisali predstavnici svih hrvatskih umirovljeničkih stranaka, osim jedine parlamentarne među njima, Hrvatske stranke umirovljenika (HSU). U tzv. trećem bloku po brojnosti su Stranka umirovljenika, Demokratska stranka umirovljenika, Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Splitska stranka umirovljenika, Akcija hrvatskih umirovljenika i Zagrebački umirovljenici, a podupiru ih Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika Hrvatske.

Lazar Grujić, koordinator toga bloka, rekao je kako im je cilj omogućiti da umirovljenici dočekaju pravednu raspodjelu bogatstva i da odlaskom u mirovinu ne postaju socijalni slučajevi. Blok je, s 450 tisuća članova, treći po brojnosti na hrvatskoj političkoj sceni, istaknuo je, dodavši da mu je "potencijalno političko tržište" više od milijun umirovljenika u Hrvatskoj.

'Jedini politički blok koji nije kompromitiran'

Izrazio je žaljenje što im nije pristupio HSU, ocijenivši da toj stranci nije mjesto s HNS-om, SDP-om ili HDZ-om, te da su im "vrata otvorena kad odluče sjediti na jednom stolcu, a ne na dvama".

Josip Vincek, predsjednik Matice umirovljenika, koja je u rujnu ove godine potaknula suradnju umirovljeničkih stranaka, rekao je da je inicijativa pokrenuta zbog nezadovoljstva većine umirovljenika što su njihove stranke na izborima razjedinjene pa jedne drugima otimaju glasove i onemogućuju prelazak izbornoga praga.

Čelnik Matice umirovljenika je rekao da ne zna zašto HSU nije potpisao sporazum, s obzirom na to da su, napomenuo je, na prošlim izborima ocijenili kako je loš rezultat posljedica velikog broja umirovljeničkih stranaka.

Zlatko Klarić iz ASH pozvao je predsjednika Stjepana Mesića da se, pošto mu istekne mandat, pridruži, kako je rekao, jedinom političkom bloku koji nije kompromitiran.

Vezane vijesti

'Morat ćemo raditi više, inteligentnije i ići u mirovinu kasnije'

'Morat ćemo raditi više, inteligentnije i ići u mirovinu kasnije'

Silvano Hrelja ponovno je na današnjoj 10. redovnoj i izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) izabran za predsjednika te stranke.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika