03.12.2009. / 12:15

Autor: Totalsport

Carling Cup: Kalinić strijelac u pobjedi Blackburna!

Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić bio je strijelac za svoj Blackburn, koji je u četvrtfinalu Carling Cupa na jedanaesterce eliminirao Chelsea, vodeću momčad prvenstva

Nikola KalinićNikola KalinićHrvatski nogometaš Nikola Kalinić bio je strijelac za svoj Blackburn, koji je u četvrtfinalu Carling Cupa na jedanaesterce eliminirao Chelsea, vodeću momčad prvenstva.

Kalinić je na terenu proveo svih 120 minuta, a pogodak je postigao u 9. minuti, kada je iz blizine matirao vratara Chelseaja Hilarija. Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 2-2, a nakon 120 minuta igre 3-3.

Kalinić jedini u Blackburnu nije postigao pogodak u lutriji penala, njegov udarac zaustavio je vratar gostiju Hilario, ali to Blackburn nije skupo koštalo, budući da u Chelseaju Ballack i Kakuta nisu bili precizni s bijele točke.

Nakon Kalinićevog prvog gola na utakmici, gosti su početkom drugog poluvremena napravili preokret. U 48. minuti je Drogba poravnao na 1-1, a samo četiri minute kasnije je Kalou postigao vodeći gol za Chelsea. Ipak, Emerton je sjajnim pogotkom iz velike daljine, iskosa s desne strane s više od 30 metara, uspio izjednačiti na 2-2, a u trećoj minuti sudačkog dodatka je Benedict McCarthy iz penala postavio 3-2. Kazneni udarac za Blackburn skrivio je Michael Ballack.

Ipak, Chelsea se uspio opet vratiti, te je Paulo Ferreira u drugoj minuti dodatka u produžecima postigao pogodak za 3-3. No, domaćini su bili bolje sreće u penalima.

Plasman u polufinale ostvario je i Manchester City, koji je kao domaćin pobijedio Arsenal s 3-0. Shodno tradiciji, menadžer Arsenala Arsene Wenger dao je priliku mahom mladim igračima koji ne igraju u važnijim natjecanjima, pa tako hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nije konkurirao za Arsenalovu momčad.

Domaćin je igrao u najjačem sastavu, a strijelci za City bili su Carlos Tevez u 50., Shaun Wright-Phillips u 69. i Vladimir Weiss u 89. minuti.

Podsjećamo, u utorak su plasman u polufinale ostvarili Manchester United i Aston Villa. Polufinalni parovi Carling Cupa bit će određeni ždrijebom.

Carling Cup, četvrtfinale:

Manchester City - Arsenal 3-0 (Tevez 50, Wright-Phillips 69, Weiss 89)

Blackburn - Chelsea 2-2, 3-3, 4-3 na penale (Kalinić 9, Emerton 64, McCarthy 93 / Drogba 48, Kalou 52, Ferreira 120+2)

Vezane vijesti

Čilić u finalu Queensa

Čilić u finalu Queensa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira na travi londonskoga Queensa svladavši u polufinalu Amerikanca Sama Querreya s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika