03.12.2009. / 13:37

Autor: Martina Čizmić

Odbijene ponude za privatizaciju brodogradilišta, drugi krug početkom 2010.

Odbijenica je otišla na adrese tvrtki More Trogir d.o.o. (za Brodotrogir), i Adria-mar brodogradnja d.o.o. iz Zagreba (za Brodosplit), koje su se jedine prijavile u prvi krug ovog natječaja

Hrvatska vlada raspisati će novi natječaj za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta, nakon što su odbijene ponude iz prvoga kruga za privatizaciju Brodotrogira i Brodosplita. Odbijene tvrtke su More Trogir d.o.o. (za Brodotrogir), i Adria-mar brodogradnja d.o.o. iz Zagreba (za Brodosplit), koje su se jedine prijavile u prvi krug ovog natječaja.

Ministar gospodarstva Đuro Popijač na sjednici je Vlade pojasnio kako je tijekom natječaja otkupljeno 34 paketa natječajne dokumentacije, no stigle su samo dvije valjane ponude.

"Nakon analize stručnog povjerenstva u Hrvatskom fondu za privatizaciju, zaključeno je kako niti te dvije ponude nisu zadovoljile osnovne uvjete natječaja, te se predlaže Vladi da se obje ponude odbiju", rekao je Popijač.

Novi krug za privatizaciju brodogradilišta je zakazan za 6. siječnja 2010., odnosno na Sveta Tri Kralja.

Hrvatska vlada je zbog toga zadužila Hrvatski fond za privatizaciju da pripremi svu ponudbenu dokumentaciju i objavi javni poziv za prikupljanje ponuda. Osim Brodosplita i Brodotrogira iz Trogira, država će u novom krugu ponuditi pulski Uljanik, 3. Maj iz Rijeke, Split i brodogradilište Kraljevica.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika