03.12.2009. / 14:25

Autor: Martina Čizmić

Kosor poručila ministrima: Nemojte se štediti, punim jedrima naprijed

"Lisabonski je sporazum stvorio pravni okvir za ulazak Hrvatske u EU i otvorio vrata ulasku naše zemlje u Uniju", rekla je premijerka Kosor

Jadranka KosorJadranka KosorNa početku same sjednice Vlade premijerka Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo jer je Vlada privela kraju usklađivanje hrvatskog zakonodavstva sa pravnom stečevinom Europske unije. Točnije, na današnjoj sjedici u Sabor je upućeno osam zakona usklađenih sa EU, tako da je preostalo samo dva zakona. Time će Hrvatskoj ostati još samo usklađivanje sa novom pravnom stečevinom koja je postala važeća prihvaćanjem Lisabonskog ugovora.

"Lisabonski je sporazum stvorio pravni okvir za ulazak Hrvatske u EU i otvorio vrata ulasku naše zemlje u Uniju", rekla je premijerka Kosor.

Najteži dio pregovora tek slijedi

Do kraja godine premijerka očekuje još jednu međuvladinu konferenciju na kojoj bi se otvorila i zatvorila još tri poglavlja. Istaknula je kako pred Hrvatskom još uvijek predstoje otvaranje nekih teških poglavlja, poput pravosuđa i poljoprivrede.

Također, istaknula je kako do kraja godine očekuju formiranje skupine za izradu pristupnog ugovora za ulazak Hrvatske u EU.

"Nemojte se štediti, moramo punim jedrima dalje. Ne smijemo gubiti ne samo jedan dan, nego ni jedan sat, ni jednu minutu ni jednu sekundu", poručila je premijerka Kosor svojim ministrima. Ponovila je još jednom kako je cilj ove Vlade završiti pristupne pregovore tijekom sljedeće godine.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika