03.12.2009. / 14:25

Autor: Boris Bilas

Rat za Holding: Čović protjerao šefa Kolodvora, Bandić prijeti smjenom Čovića

Iz Zagrebačkog holdinga priopćeno je kako je Čović takvu odluku donio temeljem nalaza Službe za unutarnju reviziju i kontrolu koja je, nakon dodatne provjere, "utvrdila propuste u poštivanju internih procedura vezanim za zaposlenje Vesne Majher na Autobusnom kolodvoru"

Šef zagrebačkog Holdinga Ivo ČovićŠef zagrebačkog Holdinga Ivo ČovićPredsjednik Uprave "Zagrebačkog holdinga" Ivo Čović razriješio je danas Franju Žulja s dužnosti voditelja podružnice "Autobusni kolodvor Zagreb" zbog propusta vezanih uz zaposlenje Vesne Majher u toj podružnici.

Iz Zagrebačkog holdinga priopćeno je kako je Čović takvu odluku donio temeljem nalaza Službe za unutarnju reviziju i kontrolu koja je, nakon dodatne provjere, "utvrdila propuste u poštivanju internih procedura vezanim za zaposlenje Vesne Majher na Autobusnom kolodvoru".

Novi šef AK-a Ante Cicvarić

Za novog voditelja podružnice bit će imenovan Ante Cicvarić, inženjer strojarstva, dosadašnji voditelj tehničke službe na "Autobusnom kolodvoru Zagreb".

U medijima je nedavno objavljeno da Vesna Majher, šefica Bandićeva stožera za financije, zadnje tri godine prima plaću u Autobusnom kolodvoru Zagreb a ne dolazi na posao te da je službeno na godišnjem odmoru od 19. listopada do 2. prosinca.

Slijedeći na redu - Ivo Čović

No, tu nije kraj priči oko Holdinga jer, ako je vjerovati zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, stolac opasno trese i samom Čoviću. Naime, Bandić je danas najvio kako provodi istragu unutar samog Holdinga i kako neće imati milosti prema nikome tko je prekršio njegovu zapovijed oko nezapošljavanja u Holdingu.

"Šef Kontrolnog ureda Grada Zagreba Mirko Herak dobio je nalog da pojasni što se to događa u Holdingu glede zapošljavanja. Svi koji su zapošljavali bez znanja predsjednika Skupštine, snosit će posljedice, i Ivo Čović i Vesna Majher", rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Iz njegove izjave lako se može zaključiti kako se Bandić odlučio riješiti šefa Holdinga, s kojim je već neko vrijeme u sukobu. Podsjetimo, Čović je u Holding stigao kao kadar predsjednika stranke Zorana Milanovića, koji ga je na tu poziciji postavio kako preko njega pokušao dobiti nadzor nad poslovima koje financira Grad.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika