03.12.2009. / 14:31

Autor: Boris Bilas

Širi se istraga: U Španjolskoj pod sumnjom 300 igrača, u Švicarskoj pet klubova

Pod istragom u Švicarskoj su drugoligaši FC Thun, Gossau, Wil i Schaffhausen, te trećeligaš Freiburg. Tužiteljstvo navodi da se istražuju susreti proljetnog dijela prošlosezonskog prvenstva, te ovosezonske utakmice.

Javier Lopez Vallejo, vratar Zaragoze na listi osumnjičenihJavier Lopez Vallejo, vratar Zaragoze na listi osumnjičenihSportski dnevnik "Marca" piše u četvrtak kako je oko 300 igrača pod sumnjom da je sudjelovalo u namještanju utakmica koje istražuje španjolsko pravosuđe.

Nogometni savez već istražuje tvrdnje o ilegalnom klađenju na utakmice u kojima je sudjelovalo sedam igrača iz niže rangiranih klubova, a na što je ukazala UEFA. Također je pod istragom i drugoligaški susret između Las Palmasa i Raya Vellenciana koji je završio 0-0.

Pod sumnjom četiri lige

Međutim, "Marca" na svojim internetskim stranicama piše da je pod istragom oko 300 igrača i to također nakon dojave UEFA-e.

I dok dnevnik ne spominje ni jedno ime kluba ili igrača ni koje su lige iz drugih zemalja upletene u skandal, dodaje da su sve ekipe u sve četiri vodeće španjolske lige pod sumnjom.

Od sedam igrača koji su do sada imenovani, samo vratar Javier Lopez trenutačno igra u prvoligašu i to Realu iz Zaragoze.

U Švicarskoj istraga drugoligaša

Istraga napreduje i u Švicarskoj gdje savezno tužiteljstvo istražuje pet nogometnih klubova u vezi sa aferom namještanja rezultata radi ilegalne zarade na sportskim kladionicama.

Pod istragom su drugoligaši FC Thun, Gossau, Wil i Schaffhausen, te trećeligaš Freiburg. Tužiteljstvo navodi da se istražuju susreti proljetnog dijela prošlosezonskog prvenstva, te ovosezonske utakmice.

Pod lupom istražitelja je 17 prvenstvenih i dvije prijateljske utakmice.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 03.12.09. 18:25

Ima "sumnjivih" i kod nas.
Eno Dinamo izvukao bod kod Šibenika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika