03.12.2009. / 14:59

Autor: Totalsport

Rubinov Alejandro Dominguez proglašen nogometašem godine u Rusiji

Najboljim nogometašem ruske Premier lige za ovu godinu proglašen je argentinski 28-godišnji napadač prvaka Rubina, Alejandro Dominguez

Alejandro DominguezAlejandro DominguezNajboljim nogometašem ruske Premier lige za ovu godinu proglašen je argentinski 28-godišnji napadač prvaka Rubina, Alejandro Dominguez.

U 23 odigrane prvenstvene utakmice Dominguez je postigao 16 pogodaka, a imao je i sedam asistencija u sezoni u kojoj je Rubin potvrdio naslov najbolje ruske nogometne momčadi osvojen sezonu prije.

- Velika je čast biti prepoznat na ovako visokoj razini. Bit će ovo dobar podstrek i za nastavak moje karijere, jer ruska je liga vrlo jaka - kazao je Argentinac okrenuvši se potom suigračima:

- Po mojem mišljenju svaki od Rubinovih nogometaša mogao je biti proglašen najboljim u ovoj godini.

Dodajmo da je Rubin proglašen najboljom ruskom nogometnom momčadi, a njihov trener Kurban Berdijev ponio je naslov najboljeg nogometnog stručnjaka godine.

Brazilski napadač moskovskog Spartaka, Welliton, s 21 postignutim pogotkom ovogodišnji je najbolji strijelac lige, dok se Igor Akinfejev, čuvar mreže moskovskog CSKA, okitio naslovom najboljeg vratara godine u Rusiji.

Georgij Šenjikov, 18-godišnji lijevi branič CSKA, dobio je nagradu za najboljeg debitanta u ligi nakon što je u svojoj premijernoj sezoni zacementirao mjesto u prvoj postavi momčadi koja je sezonu završila na petom mjestu s 52 boda, odnosno 11 manje od prvaka Rubina.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika