03.12.2009. / 15:35

Autor: Totalsport

Davis Cup: Otvaraju Nadal i Berdych

U otvarajućem meču finala Davis Cupa u petak, koje su izborile teniske reprezentacije Španjolske i Češke, u dvorani Sant Jordi na zemljanoj podlozi igrat će Rafael Nadal (2. na ATP ljestvici) i Tomaš Berdych (20. na ATP ljestvici)

Rafael NadalRafael NadalU otvarajućem meču finala Davis Cupa u petak, koje su izborile teniske reprezentacije Španjolske i Češke, u dvorani Sant Jordi na zemljanoj podlozi igrat će Rafael Nadal (2. na ATP ljestvici) i Tomaš Berdych (20. na ATP ljestvici).

U drugom će meču snage odmjeriti David Ferrer protiv Radeka Štepaneka.

Zanimljivo je da je lošije rangirani Ferrer (18.), koji nije igrao posljednjih tjedana zbog ozljede prepona, dobio prednost ispred Fernanda Verdasca (9.).

U subotnjem bi se meču parova trebali suprotstaviti Verdasco i Feliciano Lopez protiv Lukasa Dlouhyja i Jana Haleka, dok će u nedjelju ukoliko izbornici drugačije ne odluče, igrati Nadal i Štepanek, te Ferrer i Berdych.

Španjolska je branitelj naslova, a kod kuće nije poražena u posljednjih 17 dvoboja. Sa Češkom se susretala u pet navrata, a kao pobjednik je izlazila tri puta. Posljednji su se put susreli 2004. kada je pobjedu odnijela Španjolska.

“Furija” će tražiti svoj četvrti naslov u povijesti Davis Cupa, a ukoliko uspije obraniti naslov bit će prva reprezentacija kojoj je to uspjelo nakon 1998. godine kada je to učinila Švedska.

S druge strane Češkoj je ovo prvi finale nakon 1980. godine kada je Ivan Lendl predvodio tadašnju Čehoslovačku do jedinog naslova.

Vezane vijesti

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

U povodu tragične prometne nesreće kod tunela Krpani na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je noćas stradao velik broj čeških turista, predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika