03.12.2009. / 16:40

Autor: Totalsport

Effenberg opet o Soldi: Kölnu treba čvršći trener

Legenda njemačkog nogometa Stefan Effenberg još je jednom kritički progovorio o Kölnu, Bundesligašu kojeg s trenerske klupe vodi Zvonimir Soldo

Zvonimir SoldoZvonimir SoldoLegenda njemačkog nogometa Stefan Effenberg još je jednom kritički progovorio o Kölnu, Bundesligašu kojeg s trenerske klupe vodi Zvonimir Soldo.

- Ondje nitko nije u formi u kojoj bi trebao biti. Sigurno je da mogu bolje, ali to ne pokazuju - tvrdi nekadašnji veznjak njemačke nogometne reprezentacije.

Rezultati koje Köln ostvaruje daleko su od očekivanih, a njemački mediji gotovo svakom sugovorniku na temu o tom klubu postave pitanje o Soldinoj stručnosti. Niti Effenberg nije bio iznimka.

- Već sam prije rekao da su Soldo i Henke dobar trenerski par. Ali, Soldo nije trener koji će se šefovski postaviti. To je činjenica, barem meni. Nekako je "blijed".

* Je li Kölnu potreban čvršći trener da bi momčad krenula naprijed?

- Sigurno, i to trener koji će momčad držati pod kontrolom. Ukoliko svatko radi ono što želi to nikako ne može biti dobro. I to uz tolike mogućnosti, uz sjajan stadion, divne navijače i ne tako lošu momčad za koju se mislilo da će biti negdje između sedmog i desetog mjesta na ljestvici. Soldo je napravio nekoliko pogrešaka - zaključio je Effenberg u razgovoru za Express.

Podsjetimo da je Effenberg u rujnu sudjelovao u televizijskom šou “Sky90” gdje je između ostaloga kazao i sljedeće:

- Soldo nije trener-šef. Trener mora biti glasan, srčan. Ubojica. Mora razdrmati igrače i imati osobnost. To kod Solde ne vidim.

Za Express je to još jednom ponovio...


Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika