03.12.2009. / 17:35

Autor: Totalsport

Gerrardu protiv Blackburna jubilarni 500. nastup za Liverpool

U subotnjem dvoboju 15. kola engleskog nogometnog prvenstva između Blackburna i Liverpoola kapetan “redsa” Steven Gerrard (29) odigrat će svoju jubilarnu 500. utakmicu za klub u kojem je proveo cijelu karijeru

Steven Gerrard i Fernando TorresSteven Gerrard i Fernando TorresU subotnjem dvoboju 15. kola engleskog nogometnog prvenstva između Blackburna i Liverpoola kapetan “redsa” Steven Gerrard (29) odigrat će svoju jubilarnu 500. utakmicu za klub u kojem je proveo cijelu karijeru.

Gerrard je debitirao u prvoj momčadi Liverpoola 29. studenog 1998. godine kao 18-godišnjak upravo u utakmici protiv Blackburna, kada je u posljednjoj minuti zamijenio Vegarda Heggema.

U debitantskoj je sezoni nastupio 13 puta, a tadašnji ga je trener Gerrard Houllier stavljao na poziciju desnog krila u svojoj eksperimentalnoj formaciji 3-5-2. Zanimljivo je kako je prvi gol za “redse” Gerrard zabio 5. prosinca 1999. godine protiv Sheffield Wednesdayja, a utakmica protiv Blackburna u subotu past će točno na 10. godišnjicu tog postignuća.

Iz godine u godinu Gerrard je podizao razinu svoje igre, pa je tako sezonu 2000/01 okončao s 50 nastupa ukupno i 10 postignutih golova, a “redsi” su osvojili Carling Cup, FA Cup i Kup UEFA-e. Liverpoolov kapetan Gerrard je postao u listopadu 2003. naslijedivši vrpcu od Finca Samija Hyypije.

Najviše će urezana Gerrardu svakako ostati sezona 2004/05 kada je momčad osvojila Ligu prvaka (pod ravnanjem Rafe Beniteza) u veličanstvenoj pobjedi nad Milanom u istanbulskom finalu (nakon penala), u utakmici u kojoj je Liverpool gubio 3-0.

Statistički gledano najuspješnija Gerrardova sezone bila je 2008/09 kada je postigao 24 gola (16 u Premier ligi) u 44 ukupno odigrane utakmice.

Prošle je sezone engleski veznjak prešao granicu od 100 postignutih golova za klub, te osigurao nagradu najboljeg igrača Premier lige prema glasovima nogometnih novinara.

Gerrard je tijekom godina izrastao u iskonsku legendu kluba, a koliko je omiljen pokazuje i anketa provedena putem internet stranica kluba prema kojoj je zauzeo drugo mjesto iza Kennyja Dalglisha na ljestvici od 100 igrača “koji su protresli Kop”.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika