03.12.2009. / 20:00

Autor: Totalsport

Henin igra tenis u subotu, nakon 19 mjeseci

Nakon točno 19 mjeseci tenis će ponovno zaigrati 27-godišnja Belgijanka Justine Henin, osvajačica svih Grand Slam titula osim Wimbledona

Justine HeninJustine HeninNakon točno 19 mjeseci tenis će ponovno zaigrati 27-godišnja Belgijanka Justine Henin, osvajačica svih Grand Slam titula osim Wimbledona.

Sedmerostruka pobjednica Gran Slam turnira će u subotu nastupiti na eksihibicijskom turniru u Charleroiju, gdje će joj suparnica biti sunarodnjakinja Kirsten Flipkens, dok će dan kasnije igrati ili protiv Talijanke Flavije Pennette ili Francuskinje Alize Cornet.

Podsjetimo da je u rujnu Henin objavila povratak tenisu, a samo nekoliko mjeseci ranije je u djelo takvo što pretvorila njena sunardonjakinja Kim Clijsters. Velika suparnica se na izniman način vratila tenisu, pa je tako Clijsters osvojila US Open i time došla do druge Grand Slam krune u karijeri.

Nakon što je objavila povratak u rujnu, kažu izvještaji, Henin je naporno trenirala na Floridi, a prvi WTA turnir će odigrati početkom 2010. godine u Brisbaneu. Baš će i Clijsters igrati u Brisbaneu, te je moguće da se dogodi ogled dviju Belgijki, koje se nikada nisu previše voljele tijekom svojih karijera. Inače, za Henin i njen premijerni turnir su se borili Brisbane i novozelandski Auckland. Oba se igraju u istom terminu, samim početkom iduće godine.

Posljednji meč na nekom WTA turniru je Henin odigrala početkom svibnja 2008. godine u Berlinu (poraz od Dinare Safine).

Dobila je Henin i pozivnicu za prvi Grand Slam turnir godine, onaj u Melbourneu (Australian Open), koji se igra od 18. siječnja.

U karijeri je Henin osvojila 41 WTA turnir, a u džepu ima sve Grand Slam naslove osim Wimbledona, što je potvrdila kao glavni cilj u 2010. godini. Isto tako, ima i olimpijsku zlatnu medalju, a naznačila je kako misli nastupati i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika