03.12.2009. / 21:52

Autor: Totalsport

Svjetskom prvaku 30 milijuna dolara

Od ukupnoga nagradnog fonda Svjetskoga nogometnog prvenstva u JAR-u iduće godine, koji će iznositi vrtoglavih 420 milijuna dolara, pobjedniku će pripasti 30, a finalistu 24 milijuna dolara

Italija je aktualni prvak svijetaItalija je aktualni prvak svijetaOd ukupnoga nagradnog fonda Svjetskoga nogometnog prvenstva u JAR-u iduće godine, koji će iznositi vrtoglavih 420 milijuna dolara, pobjedniku će pripasti 30, a finalistu 24 milijuna dolara.

Objavili su to iz Svjetske nogometne federacije (FIFA) nakon završetka zasjedanja Izvršnog odbora na Robben Islandu, u Cape Townu.

Ukupan nagradni fond FIFA je, u odnosu na SP održan u Njemačkoj prije tri godine, povećala za 61 posto. Sve će reprezentacije sudionice za samo pojavljivanje u Južnoafričkoj Republici dobiti po milijun dolara naknade za troškove priprema.

Izvan toga FIFA je osigurala svotu od 40 milijuna dolara koju će inkasirati najbolji svjetski nogometni klubovi, upravo oni koji daju reprezentativce. Za svakog igrača koji se pojavi u JAR-u njegov će klub dnevno inkasirati 1600$ naknade, tako dugo dok je ovaj u turniru.

- Za natjecanje po skupinama uplatu klubovima izvršit ćemo do 15 dana prije početka Mundiala, dok ćemo ostatak, za igrače koji budu ostajali u turniru, isplaćivati kako koja reprezentacija bude ispadala - izjavio je generalni tajnik FIFA-e Jerome Valcke.

Novac će FIFA klubovima prosljeđivati preko nacionalnih saveza. Radi se o naknadi kojom se FIFA osigurava od tužbi klubova na redovnim sudovima. Klubovi zauzvrat pristaju da bi eventualne odštetne zahtjeve potraživali isključivo preko FIFA-inih organa odnosno Međunarodnoga sportskog suda (CAS).

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika