03.12.2009. / 20:30

Autor: Totalsport

FIFA zadržava postojeći olimpijski sustav, proširuje SP nogometašica

I na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine nogometne će reprezentacije biti sastavljene od igrača do 23 godine starosti, uključujući moguća pojačanja trima igračima preko dobne granice

Sepp Blatter, predsjednik FifeSepp Blatter, predsjednik FifeI na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine nogometne će reprezentacije biti sastavljene od igrača do 23 godine starosti, uključujući moguća pojačanja trima igračima preko dobne granice.

Odlučio je tako Izvršni odbor Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) na zasjedanju u Južnoafričkoj Republici.

Promjenu pravila tražila je Europska nogometna federacija (UEFA) izašavši s prijedlogom o snižavanju dobne granice na 21 godinu, sve da bi se europskim klubovima igrači čim prije mogli staviti na raspolaganje uoči početka sezone. FIFA je prijedlog odbila, ali to vrijedi samo za londonske igre.

Još je jedna važna odluka s Robben Islanda, otočića poznatog po političkom zatočeništvu u vrijeme apartheida, na kojem je 18 godina života u kaznionici proveo i Nelson Mandela. Ona o širenju formata Svjetskog prvenstva za nogometašice. Iako će se 2011. godine u Njemačkoj na Mundialu okupiti još uvijek 16 najboljih svjetskih reprezentacija, četiri godine kasnije sudjelovat će njih 24.

U FIFA-i su procijenili da se ženski nogomet razvio u dovoljnoj mjeri da bi se krenulo u ovaj poduhvat.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika