03.12.2009. / 19:15

Autor: Totalsport

Interpol formira radnu skupinu za pomoć Fifi u borbi s kladioničarskom mafijom

Borbu protiv korupcije u sportu Svjetska će nogometna federacija (FIFA) nastaviti uz pomoć Interpola, objavio je u četvrtak iz Pariza glavni tajnik Međunarodne policijske agencije Ronald Noble

Sepp Blatter, predsjednik Fife, u posjeti Južnoj AfriciSepp Blatter, predsjednik Fife, u posjeti Južnoj AfriciBorbu protiv korupcije u sportu Svjetska će nogometna federacija (FIFA) nastaviti uz pomoć Interpola, objavio je u četvrtak iz Pariza glavni tajnik Međunarodne policijske agencije Ronald Noble.

- FIFA je od nas zatražila pomoć. Složili smo se pomoći formiranjem međunarodne radne skupine. Znamo da je ilegalno sportsko klađenje stalno kontrolirano od organiziranih kriminalnih skupina spremnih da pod svaku cijenu podmite sportaše ili službenike, kao i da primijene sredstva prisile kako bi utjerali neplaćena dugovanja - rekao je Noble.

Interpol je vodio operaciju protiv nezakonitog klađenja u sportu tijekom 2008. godine. Ista je dovela do više od 1300 uhićenja, te zapljene preko 16 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika