03.12.2009. / 19:22

Autor: Nacionalova redakcija

Spor oko Zagrepčanke: Sukob Bandića i Radića zbog 7 milijuna eura pologa

"IGH je ostao bez sedam milijuna eura jamčevine. Grad je zaradio sedam milijuna eura, onoliko koliko sam ja platio Zagrepčanku, a ja još imam 80 milijuna eura", izjavio je Milan Bandić

Jure RadićJure RadićPosao stoljeća, kako ga je najavljivao zagrebački gradonačelnik, propao je, barem na neko vrijeme. Tri dana prije zadnjeg roka isplate IGH odustaje od nekretnine u središtu Zagreba koju su Holdingu trebali platiti 46 milijuna eura.

IGH kao razlog navodi nesređene zemljišnoknjižne odnose. Zagrebački holding navodi drugi razlog: Ovlaštena osoba iz Instituta IGH izvijestila je jasno i nedvosmisleno da u ugovorenom roku neće ispuniti obvezu isplate kupoprodajne cijene. Gradonačelnik pak tvrdi: Grad je i dalje na dobitku.

Sporan polog od 7 milijuna eura

"IGH je ostao bez sedam milijuna eura jamčevine. Grad je zaradio sedam milijuna eura, onoliko koliko sam ja platio Zagrepčanku, a ja još imam 80 milijuna eura", izjavio je Milan Bandić.

Kako doznaje HTV, IGH, međutim, taj polog namjerava tražiti natrag. A Grad natrag vjerojatno neće dobiti 50 milijuna kuna poreza na dobit koji je platio kada je prijavio kupoprodaju. Na kraju, na osnovi tog ugovora prikazano pozitivno poslovanje Holdinga za prošlu godinu, pada u vodu.

Viđeno - kupljeno

Na zemljište bivše mesne industrije pravo osim Grada polažu i njezini bivši dobavljači. Iako je Holding IGH-u prodao Zagrepčanku prema načelu viđeno - kupljeno, a gradonačelnik isticao da problema oko uknjižbe neće biti, očito je još nešto bilo sporno.

Holding i IGH tako će vrlo vjerojatno krenuti u pravnu bitku zbog 7 milijuna eura pologa, no pitanje je tko će nakon odustajanja IGH htjeti kupiti Zagrepčanku.

Vezane vijesti

Slovaci kupuju Zagrepčanku

Slovaci kupuju Zagrepčanku

JEDINI KOJI JE zainteresiran za kupnju 100 tisuća četvornih metara bivše tvornice mesa Zagrepčanka u Zagrebu je slovački nekretninski fond i… Više

Komentari

registracija
25/11/06

markica, 03.12.09. 20:12

mislim da imaš bujnu maštu za planiranje.


registracija
4/12/09

Timeless, 04.12.09. 09:13

To samo pokazuje kako je pravda dostižna ..nikada!
A o pravednosti plačanja poreza na dobit PRIJE nego se ta dobit ostvari bi se moglo naširoko pričati ,a sječam se da je ministar Šuker jednom izjavio da bi pala cijela financijska struktura ,ukoliko bi se ispravila ta nepravda...PA NEKA PADNE !!!!
I ti novci su od građana Zagreba , koliko je to vrtića škola ,parkova ,prometnica , vodovoda i sl. manje zbog igranja "poduzetnika" g. Bandića.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika