03.12.2009. / 23:11

Autor: Ana Smrečki

Kraj samoubojstvima blizu Vinkovaca: Formira se tim stručnjaka

Inicijativu je pokrenuo općinski načelnik Tadija Orlović, uputivši apel za pomoć na adrese niz lokalnih institucija. Zatim je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sazvao radni sastanak u Vinkovcima, na kojem su bili predstavnici policije, općine, županije i Centra 112

Samoubojstvo vješanjemSamoubojstvo vješanjemDrama u Starim Mikanovcima pokraj Vinkovaca, nakon tri samoubojstva mladih u nepuna tri mjeseca, pokrenula je gradske vlasti te je formiran tim stručnjaka za pružanje podrške i pomoći obiteljima koje je zadesila tragedija. Kako piše Jutarnji list, tim će provoditi stručne preventivne mjere i aktivnosti usmjerene na rad s djecom i mladima, kao i njihovim obiteljima te djelatnicima u osnovnim i srednjim školama. Cilj je ubuduće spriječiti tragične i neželjene situacije, poput ovoga u Mikanovcima.

Inicijativu je pokrenuo općinski načelnik Tadija Orlović, uputivši apel za pomoć na adrese niz lokalnih institucija. Zatim je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sazvao radni sastanak u Vinkovcima, na kojem su bili predstavnici policije, općine, županije i Centra 112.

Tragičan niz samoubojstava započeo u rujnu

Inače, u ured mikanovačkog načelnika Tadije Orlovića, stigao je i dopis iz Ministarstva znanosti koji će također poslati svoje stručnjake koji će doći u mjesto i razgovarati s obiteljima i djecom u školi.

Na lokalnom groblju danas je pokopan 22- godišnji Berislav Čavić. Samoubojstvo je počinio vješanjem u utorak navečer, nakon što je pokopan njegov susjed i prijatelj 17-godišnji Ivica Cindrić. On se par dana ranije ubio na isti način. Tragičan niz počeo je u rujnu. Samoubojstvo vješanjem počinio17-godišnji Tomislav Valentić, koji je bio Cindrićev školski kolega i prijatelj.

Vezane vijesti

Jak vjetar srušio konstrukciju "balona", poginuo 66-godišnji Vinkovčanin

Jak vjetar srušio konstrukciju "balona", poginuo 66-godišnji Vinkovčanin

U nesreći koja se dogodila večeras u Vinkovcima, kada je jak vjetar slomio i srušio konstrukciju tzv. balona na sportskom terenu, poginuo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika