04.12.2009. / 02:09

Autor: Totalsport

EL, skupina K: PSV izborio nokaut-fazu

Pogotkom Reisa u posljednjim sekundama ogleda, za pobjedu protiv Sparte 1-0, nogometaši PSV-a iz Eindhovena plasirali su se u nokaut-fazu Europa lige

Vratar Sparte Jaromir Blazek nije mogao obratniti udarac Orlanda Engelaara Vratar Sparte Jaromir Blazek nije mogao obratniti udarac Orlanda Engelaara Pogotkom Reisa u posljednjim sekundama ogleda, za pobjedu protiv Sparte 1-0, nogometaši PSV-a iz Eindhovena plasirali su se u nokaut-fazu Europa lige.

Nakon pet odigranih utakmica PSV ima na vrhu ljestvice skupine K nedostižnih 11 bodova, te mogu s blagostanjem otputovati na gostovanje kod Cluja u zadnjem kolu. I Cluj neće imati nikakvih motiva u tih 90 minuta, jer su rumunjski nogometaši izgubili svaku šansu za prolazom porazom kod FC Kopenhagena 2-0.

Zanimljivo da su u ovoj skupini sve utakmice završile pobjedama domaćina, osim tek dva primjera. Sparta i PSV su u Pragu odigrali 2-2, a FC Kopenhagen i PSV u Danskoj 1-1.

Danska momčad je lako pobijedila Cluj 2-0, uz dvije pogreške vratara Nuna Clara na vratima Cluja.

Tako će o drugom putniku u šesnaestinu finala u međusobnom ogledu odlučivati u Pragu Sparta i FC Kopenhagen. Danskoj momčadi će u tom ogledu odgovarati i neodlučen rezultat, jer su u prvom ogledu ova dva suparnika pobijedili 1-0.

Europa liga, skupina K, 5. kolo:

PSV Eindhoven - Sparta Prag 1-0 (Reis 90)

FC Kopenhagen - Cluj 2-0 (Vingaard 37, N'Doye 34)

Ljestvica:

1. PSV Eindhoven 5 3 2 0 6-3 11

2. Sparta 5 2 1 2 7-6 7

3. FC Kopenhagen 5 2 1 2 4-4 7

4. Cluj 5 1 0 4 4-8 3

Vezane vijesti

Rukometna LP: Kopenhagen izbacio Barcelonu

Rukometna LP: Kopenhagen izbacio Barcelonu

Prvo iznenađenje u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka dogodilo se u Barceloni gdje istoimeni domaćin i branitelj naslova nije uspio nadoknaditi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika