04.12.2009. / 02:26

Autor: Totalsport

EL, skupina D: Hertha nadomak prolaza dalje

Iako su u Bundesligi samo na jednoj pobjedi u 14 utakmica, te na začelju ljestvice uz šest bodova zaostatka za pretposljednjim sastavom, nogometaši berlinske Herthe u Europi guraju sasvim dobro

Igrači Herthe slave pogodakIgrači Herthe slave pogodakIako su u Bundesligi samo na jednoj pobjedi u 14 utakmica, te na začelju ljestvice uz šest bodova zaostatka za pretposljednjim sastavom, nogometaši berlinske Herthe u Europi guraju sasvim dobro.

U četvrtak su u dvoboju 5. kola D skupine Europa lige pobijedili na gostovanju latvijski Ventspils 1-0 golom Rafaela de Arauja u 12. minuti. Isti je igrač u 86. zaradio drugi žuti odnosno isključujući crveni karton.

Tim je rezultatom berlinska momčad na ljestvici D skupine pobjegla Heerenveenu dva boda.

Zaslužni za to bili su nogometaši Sportinga, koji su u Lisabonu zabili za konačnih 1-1 u drugoj minuti sudačke nadoknade te time pokvarili slavlje Nizozemcima. Leandro Damian Grimi bio je precizan nakon sjajne akcije Marata Izmailova i Liedsona. Gosti su vodili golom Assaidija iz 47. minute.

Sporting je ovim remijem samo potvrdio prvo mjesto u skupini. Hertha sada u posljednjem kolu u Berlinu ne smije izgubiti od Portugalaca i svakako će proći u 1/16 finala, obzirom na bolji odnos golova u srazu s Heerenveenom.

Nizozemci na svom stadionu dočekuju Latvijce.


Europa liga, 5. kolo, D skupina:

Sporting - Heerenveen 1-1 (Grimi 90 / Assaidi 47)

Ventspils - Hertha 0-1 (De Araujo 12)

Ljestvica:

1. Sporting 5 3 2 0 8-5 11

2. Hertha 5 2 1 2 5-5 7

3. Heerenveen 5 1 2 2 6-7 5

4. Ventspils 5 0 3 2 3-5 3

Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika