04.12.2009. / 08:01

Autor: Nacionalova redakcija

Nesklad braće Žužul: Bivši radnici 10 godina u potrazi za otpremninama

"Devet i pol godina sudskim putem tražimo da nam se zbog naglog davanja otkaza 2000. godine isplati otpremnina koja je tada bila 10 tisuća njemačkih maraka, a uz to nekim se radnicima duguju i dvije ili tri plaće. Do danas nam nije isplaćeno ni kune, pa sad i mi tražimo naše novce"

Jozo Žužul (desno) bio je vlasnik tvrtke Sklad 92Jozo Žužul (desno) bio je vlasnik tvrtke Sklad 92Nakon uhićenja u sklopu akcije Nesklad među kojima je uhićen i jedan od vlasnika tvrtke Skladgradnja, u četvrtak se ispred imotskoga trgovačkog poduzeća Napredak se okupilo tridesetak bivših radnika.

Prema riječima radnika, prodajom robne kuće Ima tvrtki Sklad 92, 1998. godine, tada u vlasništvu Joze Žužula, prešli su u tu tvrtku s ugovorima na neodređeno vrijeme. Nakon samo dvije godine dobili su, bez ikakva upozorenja, otkaze, iako su u tvrtki Sklad 92 imali po pravovaljanim dokumentima sva prava stečena u svojoj bivšoj tvrtki Napredak što se iščitava i u pravovaljanim dokumentima u kojima stoji da se njihova prava iz radnog odnosa neće smanjivati u odnosu na prava koja su imali u Napretku.

Dug od 100 tisuća kuna

"Devet i pol godina sudskim putem tražimo da nam se zbog naglog davanja otkaza 2000. godine isplati otpremnina koja je tada bila 10 tisuća njemačkih maraka, a uz to nekim se radnicima duguju i dvije ili tri plaće. Do danas nam nije isplaćeno ni kune, pa sad i mi tražimo naše novce", izjavili su neki od radnika za Slobodnu Dalmaciju.

Okupljeni radnici tvrde da se njihova potraživanja s kamatama kreću do 100 tisuća kuna po radniku i dosad nisu dobili ni kune.

Jozo Žužul, nekadašnji vlasnik tvrtke "Sklad 92", za splitski je dnevnik izjavio da su otkazi ugovora o radu navedenim radnicima bili u skladu sa zakonom, što znači da je napravljen plan i program zbrinjavanja viška ljudi koji je odobrio Zavod za zapošljavanje.

Vezane vijesti

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil....

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil. kuna

Da USKOK-ove istrage ne moraju nužno uvijek biti pogubne po poslovanje tvrtke najbolje pokazuje primjer građevinske tvrtke Skladgradnja grup u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika