04.12.2009. / 08:38

Autor: Nacionalova redakcija

Samo u Hrvatskoj: Sud vratio dileru 7500 eura investiranih u nabavu droge

Xhaka se sudu požalio da bi bilo ‘pošteno' da mu se uzme u obzir trošak nabave heroina, a sutkinja Šantić je ocijenila da on jest platio određeni iznos za nabavu droge pa mu je, jer na narkotržištu nema računa, priznala ‘od oka' trošak od 7500 eura

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDileru Veldetu Xhaki, koji je ‘pao' dok je policajcu na tajnom zadatku prodavao heroin vrijedan 15.000 eura, sutkinja riječkoga Županijskog suda Srebrenka Šantić, a zatim i Vrhovni sud, priznali su ‘troškove' nabave heroina i odlučili mu vratiti 7500 eura, piše Jutarnji list.

Xhaka se sudu požalio da bi bilo ‘pošteno' da mu se uzme u obzir trošak nabave heroina, a sutkinja Šantić je ocijenila da on jest platio određeni iznos za nabavu droge pa mu je, jer na narkotržištu nema računa, priznala ‘od oka' trošak od 7500 eura. Nakon nje ovo ‘investicijsko ulaganje' priznao je čak i Vrhovni sud, čime je došlo do opasnog presedana.

Smisao policijskog posla

Naime, kako piše Jutarnji, sud je u pitanje doveo smisao posla policije i USKOK-a: primjerice, ako uđu u posao raskrinkavanja trgovine milijun eura vrijedne droge, hoće li sud 500.000 državnih eura dati dilerima kako bi oni pokrili ‘trošak nabave droge'? Ili policajci na tajnim zadacima neće smjeti uručiti novac dilerima jer će znati da će sud barem pola iznosa vratiti narkomafiji?

Zanimljivo kako je nakon izricanja presude dotični Xhaka 'napredovao' u kriminalnom miljeu, a neku od njegovih novih pošiljka vjerojatnu su financirali i porezni obveznici RH jer mu je sud priznao nabavnu cijenu droge koju je 2003. predao prikrivenom istražitelju MUP-a.

Dakle, za par jointa u zatvor na nekoliko godina, a za prodavanje heroina tajnom policajcu država vam još vrati dio novca. U ovoj državi više nas, nažalost, ništa ne može iznenaditi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika