04.12.2009. / 12:44

Autor: Totalsport

Eurosport: Kostelić ne vozi super kombinaciju

Prema pisanju francuskog Eurosporta hrvatski skijaš Ivica Kostelić definitivno neće voziti prvu super kombinaciju ove sezone u Svjetskom kupu

Ivica KostelićIvica KostelićPrema pisanju francuskog Eurosporta hrvatski skijaš Ivica Kostelić definitivno neće voziti prvu super kombinaciju ove sezone u Svjetskom kupu.

U petak, u Beaver Creeku (Colorado, SAD) je na rasporedu super kombinacija, no Ivica će preskočiti svoju najjaču disciplinu zbog obnovljenih bolova u leđima, koja su ga mučila i jednim dijelom prošle sezone.

Nakon odrađenog spustaškog treninga u srijedu, u četvrtak se Ivica Kostelić nije pojavio na startu treninga na stazi "Birds of Prey", već je otišao na tretman i pokušaj smanjivanja bolova u leđima.

S obzirom da je trening spusta u srijedu bio skraćen nije se vodio kao službeni, a budući da pravila FIS-a (Svjetske skijaške organizacije) navode da skijaš mora obaviti barem jedan pravi službeni trening prije same utrke spusta Svjetskog kupa (ali i super kombinacije), po pisanju francuskog Eurosporta, Kostelić sigurno preskače super kombinaciju, a gotovo sigurno i subotnju utrku Svjetskog kupa.

No, ima još jednu priliku. U petak je na programu posljednji trening i ukoliko će se Ivica Kostelić, trenutačno četvrti skijaš ukupnog redoslijeda Svjetskoga kupa, osjećati dobro, može voziti trening koji će mu biti "ulaznica" za službeni subotnji nastup.

U nedjelju je u Beaver Creeku na rasporedu veleslalomska utrka.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika